Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На общото събрание на СУ проф. Анастас Герджиков предложил да подаде оставка, не приели

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков запозна членовете на Общото събрание с мотивите си да се кандидатира за президент на Република България на заседанието днес. Той изрази готовност веднага да подаде оставката си, ако Общото събрание смята, че кандидатурата му е повлияла негативно на Софийския университет. Членовете на Общото събрание подкрепиха ректора и изразиха общо мнение, че трябва да продължи мандата си. Това съобщиха от Алма матер.

Общото събрание на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе в съответствие с противоепидемичните мерки в онлайн формат. В заседанието на върховния колективен орган на университета участваха 336 регистрирани участници.

Заседанието се проведе при следния дневен ред:

Промени в съставите на комисиите на Общото събрание;
Годишен отчет на Ректора за състоянието на Университета;
Годишен отчет за дейността на Контролния съвет;
Годишен отчет на Университетския обществен застъпник;
Попълване на състава на Академичния съвет.
След гласуване предложената в предварителния дневен ред точка за промени и допълнения в Правилника за устройството и дейността на Софийския университет беше отложена за следващото присъствено заседание на Общото събрание.

Общото събрание прие годишните отчети на ректора, контролния съвет и университетския обществен застъпник. В следващите дни членовете на Общото събрание ще проведат таен избор за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите.