Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокуратурата иска задържаният Хюсеин Хюсменов да остане за постоянно в ареста
Окръжната прокуратура в Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Хюсеин Хюсменов, на 26 г. от Сливен, обвинен в умишлено причиняване смъртта на 19-годишен младеж, настъпила при пътно-транспортно произшествие, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Бургас.
Престъплението е осъществено в деня на балотажа в изборите за президент 21 ноември т.г. сливенското село Крушаре. То е квалифицирано по чл.342, ал.3, б. "в", предл.1, вр. ал.1 от НК, уточниха от прокуратурата.
По време на разследването е установено, че Хюсменов е нарушил правилата за движение по пътищата, управлявайки превозно средство със скорост от над 50 км/ч и не е спазил безопасно разстояние от друго превозно средство, движещо се пред него. Така умишлено предизвикал ПТП между управлявания от него автомобил и този, в който се е возил починалия младеж.
До момента Хюсеин Алиев Хюсменов бил непознат за криминалистите. Във фаталната неделя той бил зад волана на лек автомобил "Мерцедес" и с него преследвал близо час друга лека кола - "Опел Астра", в която пътувал 19-годишният Петър Досев. Шофирал баща му.
В хода на преследването на няколко пъти автомобилът на Хюсменов настигал и блъскал опела, фаталният удар бил нанесен към 17,00 часа на 21 ноември насред центъра на Крушаре. При удара опелът се завъртял около оста си и се забил в дърво, при което на място е загинал младият пътник. Таткото , който е на 43 години, по чудо оцелял със сравнително леки наранявания.
Веднага след инцицента от двамата шофьори са взети проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. А в хода на образуваното бързо производство станало ясно, че между жертвата и преследвача от доста време имало напрежение заради момиче.
На няколко пъти по-възрастният мъж предупреждавал Досев да спре да излиза с общата им позната. В изборния ден двамата се засекли случайно и кавгата избухнала отново. Не помогнало и това, че младежът бил с баща си. Той не успял да предотврати конфликта, а и едва ли е бил на себе си, след като само две седмици по-рано, на 5 ноември, жена му била починала от рак.
Цяло чудо е, че на мястото на инцидента нямало други пострадали, тъй като наблизо имало изборна секция.
От Окръжната прокуратура в Сливен искат Хюсменов да бъде оставен за постоянно под стража, тъй като можело да се укрие или извърши друго престъпление.
Загиналото момче завършило преди месеци престижната езикова гимназия в Сливен "Захари Стоянов", на чийто страница има съобщение за смъртта му.