Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Веселина Д. продължила да търси "приятелката" си, макар че съдът първо й наложи забрана да я доближава
Районният съд в Казанлък постанови присъда, с която осъди на две години лишаване от свобода, при първоначален "общ" режим, 48-годишната Веселина. Д., съобщиха днес от пресцентъра на Окръжния съд в Стара Загора.
Със съдебния акт подсъдимата, която е неосъждана, е призната за виновна в това, че в периода от 21.10.2020 г. до 21.03.2021 г. в землището на село Копринка, община Казанлък, и в самото село, в условията на продължавано престъпление, е извършила действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст.
От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което подсъдимата е била с мярка за неотклонение "Домашен арест", както и с мярка за неотклонение "Задържане под стража". В нейна тежест са присъдени разноските по делото.
Пред казанлъшкия Районен съд делото се гледа при закрити врата и премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното на Веселина Д. наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи законовата процедура, след като подсъдимата призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.
Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Стара Загора.
Името на подсъдимата нашумя през месец май т.г., когато й бе наложена постоянна мялка за неотклонение "Задържане под стража".
Тогава стана известно, че жената, която държи заведение в казанлъшкото село Копринка, е обвинена за това, че в периода 21 октомври м.г. до 31 януари 2021 г. в землището на Копринка и на адрес в самото село, в условията на продължавано престъпление, е извършила действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като е използвала положение на зависимост. Жертвата на сексуалната агресия се оказа на 12 години.
За първи път Веселина беше задържана на 5 февруари т.г., след което съдът й наложи домашен арест. На 8 април спрямо нея е била наложена и мярка за процесуална принуда, като й е било забранено да доближава непосредствено пострадалата, да осъществява контакт с нея под каквато и да било форма, включително по телефон, чрез електронна или обикновена поща, чрез нейни познати или чрез социалните мрежи. На жената било забранено да посещава райони и обекти, в които пострадалата пребивава.
Въпреки наложената съдебна забрана обвиняемата не се спряла, а продължила да примамва момичето с цел да бъдат заедно, като му обещавала различни лакомства и "екстри". Това вече наложило тя да бъде задържана повторно, а прокуратурата да поиска съдът да й наложи най-тежката мярка за неотклонение.
Ако в съдебна зала бъде доказана вината на Веселина Д., законът предвижда за нея затвор от 3 до 12 години, писа тогава "24 часа". А местни коментираха, че 12-годишното момиче не било единствената жертва на съселянката им, но останалите момиченца били поне на 15 години и избягвали да се жалват от тормоза над тях.