Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев и Бойко Рашков Кадър: Би Ти Ви
Стефан Янев и Бойко Рашков Кадър: Би Ти Ви

Нямаме какво хубаво да кажем. Това е една трагедия, която ни разтърси. Ще се разследват причините за инцидента, при който загинаха 46 души. Към този момент единствено, което можем да направим, е да изкажем съчувствие към близките на загиналите. Да се надяваме, че ще изведем правилните поуки. Автобусът е с регистрация от Р Северна Македония. Заев е информиран и по неофициална информация той пътува насам. Това заяви премиерът Стефан Янев от мястото на инцидента на АМ "Струма", при който автобус се запали и загинаха 45 човека.

Картината е ужасяваща и не всеки може да издържи на нея. В детайли трагедията ще се изяснява в хода на разследването. Не е за гледане. Такова нещо не съм виждал досега. Хората са скупчени и на въглен вътре и затова никой в момента не може да каже колко на брой са вътре хората, нито да се идентифицирани, заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

По някаква причина автобусът е минал отдясно по посока на движението, мантинелата е унищожена. Напълно е възможно това запалване да се е получило от допир с мантинелата, добави още Рашков.

Шефът на националното следствие Борислав Сарафов съобщи, че се работи по две версии, едната от които е човешка грешка, а другата техническа неизправност. Той каза още, че са пътували четири автобуса на един собственик. Те са се връщали от Истанбул. Затова и не се изключва хора от един автобус да са се прехвърляли  в друг. Биолози, които ще вземат ДНК проби, пътуват за мястото. Тъй като хората са изгорели до неузнаваемост и само така ще се разбере кой кой е.

По първоначална информация няма данни за загинали български граждани, съобщи Сарафов.

В изгорелия автобус са пътували 52-ма, от които 12 деца. Децата са загинали. 7 са в "Пирогов" - момиче на 17 г. и шестима възрастни. 

Момичето и петима от възрастните са в Клиниката по изгаряния, един е насочен към Клиника по травматология.

След инцидента магистралата ще остане затворена през целия ден.