Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крум Зарков
Крум Зарков

Крум Зарков открито даде заявка за лидерската позиция в БСП.

Депутатът от БСП Крум Зарков обяви, че ще се кандидатира за председател на партията при пряк избор за нов лидер на партията на мястото на подалата оставка Корнелия Нинова. Ако Нинова спази думата си и този път не оттегли оставката, която подаде заради катастрофалния резултат на партията на 14 ноември, членовете на формацията ще трябва да изберат нов лидер след конгрес, а след него да започне да се подготвя пряк избор на нов лидер.

За пръв път лидерът на БСП бе избран пряко от членовете на партията миналата година, тогава Нинова спечели с 80% от гласовете на членовете. "Корнелия Нинова заяви, че след 22 януари в БСП ще се отвори процедура за пряк избор. В тази процедура трябва да се заявят тези, които смятат, че могат да се справят по-добре от нея. Аз ще съм кандидат в тази процедура по пряк избор. Противник съм на връщането на уставното положение, което беше преди", каза Зарков по ТВ1.

Зарков отрече да е кандидатът на т. нар. "вътрешна опозиция". "Надявам се да има достатъчно кандидати и в тази кампания да не стане като предишната – да се раздели на про и анти ниновисти. А да бъде кампания, в която да говорим за политика, за да може нашите членове най-накрая да се произнесат не само по личността, а и по пътя, по който трябва да се върви. Според мен този път е онзи на младите", посочи той. Зарков разкритикува Нинова и обяви, че ако стане лидер на БСП, ще "спре да говори за измислени теми".

"Не е Истанбулската конвенция това, което вълнува нито младите, нито възрастните. И не са джендърите, които плашат 80% от българските граждани, които живеят с под 1000 лева на месец доход. Не е смяната на пола, която прави така, че българите да не живеят добре", каза той, но добави, че въпросът за конвенцията е приключил заради решението на Конституционния съд.