Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Камен Воденичаров
Камен Воденичаров

Изненадите за деня няма да свършат. При ниска избирателна активност обикновно соченият предварително за фаворит "гризва дръвцето". Това каза актьорът Камен Воденичаров пред NOVA.

С него в студиото бе и колегата му Димитър Туджаров-Шкумбата, който на въпрос дали е гласувал, отвърна: "Да и то отдавна. Рано пиле рано пее и рано го готвят на другия ден".

И добави: "Искам през месец да има избори, за да чуя колко по-добър ще е животът занапред в България. Политиците не говорят на езика на хората, a на чужд, ползвайки заучени фрази. Тук се въртяха три пъти избори, докато на шахматната дъска наредят тези, които са удобни. 1.6 млн. българи са под прага на бедността. Тези хора щяха да излязат да гласуват, ако някой въобще ги бе споменал".

Двамата колеги доскоро бяха в Цюрих, а Шкумбата заяви по темата: "Ако искаме да сме Швейцария на Балканите, трябва да станем като тях. Там има референдуми, дори ако изневериш на жена ти сутринта. Общо взето питаш всички".

А Камен Воденичаров отвърна: "Това може да стане в общество, градящо се на база взаимопомощ, подкрепа, съобразяване с мислите на другите гражданите и т.н. Това е модел, изграден със столетие".

"Ние сега сме станали концентрирани в себе си и в своите фейсбук приятелски кръгове, станали сме изтрещели гадни хейтъри, които искат да изтрият и унищожат всеки, който мисли различно от това, което са написали в поста на стената си", каза още той.

Шкумбата пък изтъкна: "Винаги съм отказвал да се занимавам с политика и винаги съм казвал, че тя е най-мръсното нещо, но пък нали трябва да се изчисти в крайна сметка. Може да се вземе решение в крайна сметка за следващите избори".