Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От МВР в града предупреждават хората да не се доверяват на непознати

На 17 ноември 86-годишна жена от град Сливен е въведена в заблуждение по добре познатата схема, при която непознат се представя за държавен служител. Мъж, който се е представил за служител в социално подпомагане, е измамил жената като й е обещал да съдейства за отпускане на социална помощ, съобщиха днес от пресцентъра на полицията и дадоха повече подробности. Непознатият заговорил жената в района на кооперативния пазар в град Сливен. Било й обяснено, че за да получи помощта, не трябва да има пари в дома си и в банка. Жената изтеглила всичките си спестявания, предала сумата от пенсията си и дори рецептурната книжка. След като мнимият служител си тръгнал, жената осъзнала, че е била измамена и е подала сигнал на тел.112.

Този случай даде повод от ОДМВР в Сливен отново да напомнят на гражданите да не доверяват на хора, които с усмивка ги убеждават, че ги  познават, а те никога не сте виждали!

Нека хората да знаят, че става въпрос за измама, ако ги спрат на улицата, позвънят на врата или ги посрещнат пред входа непознати за тях и им предложат:безумно изгодна сделка срещу техните пари, или да им ремонтират изгодно жилището, или им обещаят да ги включат в европроекти или социален проект
Ако ви предложат изгодна сделка, която ще ви удвои парите и ще бъдете на печалба, пак става въпрос за измама, предупреждават от полицията. От там съветват хората да не пускат в жилището си непознати, които се представят за държавни служители или търговци, защото ще искат да ги измамят. 

Друга форма на измама е, ако ви предложат да ви увеличат пенсията, да ви се отпуснат допълнително пари, да ви се отпуснат помощи за отопление, дърва за огрев и други, допълват от МВР. И предупреждават хората, че ако ги заговорят за пари, неминуемо следва измама. При това измамниците често сменят сценариите, по които действат. 

Не се доверявайте, не давайте пари на непознати, при всяко съмнение търсете помощ от полицията на телефони 112, завършват от ОДМВР в Сливен в апела си към гражданите.