Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДИМИТЪР СТОЯНОВ
ДИМИТЪР СТОЯНОВ

Начетох се на некомпетентни коментари или коментари, базирани на принципа една жена каза, по отношение как президентът Радев щял да предаде националните ни интереси по отношение на членството на РСМ в ЕС.

Да припомня фактите: по инициатива на президента Радев през 2019 г. бе проведена консултативна среща по темата РСМ. На тази среща се взе решение за изготвяне и приемане на рамкова позиция от 46-то НС.

От тогава до сега са проведени поне 3-4 съвета в които е участвал Радев, проведени са разговори с: Марселу Рибелу ди Соза - президент на Португалия, президента на Словения Борут Пахор, с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, мс канцлера на Германия Меркел, с президента на Франция Макрон, с председателя на ЕС Шарл Мишел, с председателя на Европейския парламент Давид-Мария Сасоли, с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, с президента на РСМ Саво Пендаровски, с премиера на РСМ Заев, с премиера на Португалия, с премиера на Испания Педро Санчес, с премиера на Хърватска Пленкович, с Антониу Коща, с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, с комисаря по разширяване на ЕС Оливер Вархей и т.н.

Навсякъде позицията на президента Радев е била твърда и еднозначна, в синхрон с приетата от НС рамкова позиция. Позицията на България беше коментирана и във всички СМИ в България. Не разбирам безпочвените коментари на какво са базирани.

От фейсбук профила на главния секретар на президентството