Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Част от "плячката" на 23-годишния крадец в село Градец, Сливенско. 
Снимка: МВР
Част от "плячката" на 23-годишния крадец в село Градец, Сливенско. Снимка: МВР

Извършителят е задържан. Полицията е намерила откраднатите вещи

Криминалистите на участък "Градец" започват работа по случая на 15 ноември, след получени сигнали за три взломни кражби, извършени предната вечер от различни места в селото, уточниха днес от пресцентъра на ОДМВР в Сливен.  Заявени са кражби на инструменти от частен имот, както и пари от аптека и пощенската станция в селото. Входните врати на обектите са били взломени. Предприети са незабавни издирвателни и процесуално-следствени действия като до края на деня полицейските служители са имали насоки по разследването. На 16 ноември след свършена голяма по обем работа извършителят е установен. Той е криминално проявен мъж на 23 години от същото село. Задържан е с полицейска мярка за срок от 24 часа. В хода на полицейските действия инкриминираните вещи са намерени заровени в близост до частен имот. Те са иззети и приобщени към досъдебното производство.
По време на разследването полицейските служители са намерили и други вещи, обект на кражби, работата по които продължава.

От началото на 2021 година полицейските служители от участък "Градец" са разкрили 122 престъпления от заявени 159. Патрулните екипи се отзовават на ежедневни сигнали за нарушаване на обществения ред и нощната тишина, като от началото на годината са иззети 24 музикални уредби.

Участък "Градец" към РУ в Котел обслужва селата Градец,  Жеравна, Мокрен,  Пъдарево,  Седларево,  Катунище,  Медвен и Нейково с население малко над 10 000 души, като само в село Градец жителите са 5400. За осигуряване на обществения ред и противодействие на битовата престъпност в този район се грижат 11 полицейски служители
Ежедневно се осъществява контрол по пътна безопасност, обходи през деня и през нощта на населените места. Извършват се операции по опазване на горския фонд и селскостопанската продукция.