Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Томислав Дончев
Томислав Дончев

От ГЕРБ са готови да служат на народа като опозиция в парламента. Това обяви Томислав Дончев в предаването "Лице в лице"

"Първо да поздравим победителите. Пожелавам им успех. Резултатите от изборите трябва да се посрещат и с поне малко мъдрост. Приемам, че някой не иска да работи с някоя партия. Не може обаче да изолираш групи от обществото. Честно и отговорно сме готови да служим в опозиция. Ако това е ролята, която ни е отредена, ние ще я вършим по най-добрия начин. Ние сме управлявали в различни коалиционни формати. Но трябва да е ясно кой управлява и кой е в опозиция, а в коалиция да е ясно кой за какво отговаря", заяви той.

Дончев отправи съвет към победителите в изборите от "Продължаваме промяната".  

"Да дам един съвет на новите управляващи: Хубаво е в управлението да се влезе с презумпцията, че законите и конституцията важат за всички , не само за тези, които са почтени. Изборите свършиха. Много ми се иска да избягаме от клишетата и малко да влезем в технологията. Пожелавам им четиригодишен мандат", каза Дончев.

Той коментира и изборните резултати на ГЕРБ и факта, че за втори пореден път партията остана на второ място. 

"Никаква тенденция не означава. Подкрепата ни се запазва на същите равнища. Не очаквайте от мен да осъждам вота на гражданите. Що инструменти за изчегъртване са се счупили в нас през годините, само ако знаете. Начинът на протичане на изборите тепърва ще го коментираме. Очаквам отговор на въпросите, които задаваме последните десетина дни", категоричен е той.

"Въз основа на обещанията, които дадоха от "Продължаваме промяната" очаквам още в първата година от управлението им да построят магистрала, мост и тунел. Те обещаха, че ако дойдат на власт ще спрат кражби, с които поне две магистрали могат да се построят, така че е нормално да очаквам една магистрала в първата година", завърши Дончев.