Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Митев от Казанлък, на 55 г., е задържан и обвинен за убийството на Веселин К., на 52 г., от същия град, съобщиха днес от прокуратурата. Тялото на убития бе намерено рано сутринта, в 5,16 часа, в четвъртък до жилищен блок в казанлъшкия квартал "Изток". Пристигналият на мястото екип на Спешна помощ установил, че той е починал, имал тежка черепно-мозъчна травма. Досъдебното производство по случая е започнало с оглед, извършен от разследващ полицай. Станало ясно, че смъртта е настъпила в резултат от нанесени тежки телесни увреждания на мъжа – престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс.
Веселин К. в миналото имал криминална проява, но напослъдък не бил попадал в полезрението на полицията. Той и Христо Митев били приятели по чашка. Във фаталната нощ също се били почерпили обилно, след което се скарали и задържаният довършил жертвата си с юмруци и ритници.
Митев е задържан бързо - за няколко часа. Досега не е имал криминални прояви. В момента той е в ареста с прокурорско разпореждане за 72 часа, предстои Окръжна прокуратура в Стара Загора, която ръководи разследването, да поиска за него постоянно мярка за неотклонение "задържане под стража".
Разследването по случая продължава.