Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гласувах за промяна, която да ни даде сигурност, стабилност и предвидимост, каза лидерката на БСП

Гласувах за промяна, която да гарантира сигурност в семействата, стабилност в България, да има предвидимост и предсказуемост. За разумни решения и хора, които в тази криза могат и знаят как да овладеят COVID пандемията, ръста на цените, да компенсираме доходите на хората, да им дадем спокойствие, да знаят, че има държава зад тях и в тези трудни моменти ги подкрепя с всичко, което е възможно. Промяна, която да ни даде сигурност, стабилност и предвидимост.

Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова, след като гласува рано сутринта.

Тя каза още, че е гласувала за стабилна президентска институция, която дава сигурност, обединява, дава посока.

Броенето на контролните разписки е гаранция, че машинното гласуване е доброто, че няма да бъде манипулирано и, че вотът ще бъде истински, каза още Нинова на въпрос дали е уверена, че няма да има манипулация на вота.

Многократно отрекохме договорки с ГЕРБ и ДПС. Винаги сме водили публично и прозрачно политиките си, каза соцлидерката. И даде пример как в 46-ото НС левицата води преговорите с останалите групи за бюджета и за съставянето на кабинета - всичко публично и пред камерите.

Запитана дали 47-ото НС ще успее да състави правителство, Нинова отговори: Трябва да сме оптимисти, защото в тези тежки моменти е изключително важно да има стабилно мнозинство, да има работещ парламент и редовен кабинет. Длъжни сме да съставим мнозинство, което да приеме един социален бюджет, който да стабилизира икономиката, да помогне за овладяване на COVID кризата. Трябва да тръгваме уверени и с желание да направим такова мнозинство, парламент и правителство.

Ако не успеем и НС бъде разпуснат, ни чакат трудни месеци, защото тези най-важни решения не могат да бъдат взети от служебен кабинет, предупреди лидерката на БСП. И напомни, че левицата има конкретни политики за намаляване на данъци.

Разумните решения и с разумните компромиси за България и за хората, обясни Нинова.