Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: Фейсбук
Кадър: Фейсбук

Доколкото ми е известно г-н Беличев (бившият вече изпълнителен директор на държавната “Автомагистрали” Стоян Беличев) вече не е в България, посочи вътрешният министър Бойко Рашков

Обвиняват Министерството на вътрешните работи в несъществуващи неща. Някои политически партии не са се отказали да пазаруват - да купуват гласове на българските граждани. Те искат чрез престъпление да заемат отново властови позиции. Не е възможно българският политик да изтегли лични средства от банковата си сметка и да купува гласове с тях. Това става с асфалтовата сага в България, не само с АМ "Хемус", но и с други обекти в страната. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

Много се надявах след изнасянето на информацията за купуване на гласове, че ще спре тази криминална дейност, извършвана от партиите, които разнасят куфари с пари по населените места, посочи още той.

Големи внушения се направиха в публичното пространство. Има машини, които са закупени, които са извън скала, в който се съхраняват закупените от българската държава за гласуване. Нашата страна закупи достатъчно на брой машини, с които обезпечи гласуване в страната и в чужбина. Тези машини се охраняват от жандармерията. Достъп до тези машини не може ад има никой, който няма разрешението на ЦИК, включително и охраняващите склада. Те са доставени от "Сиела норма" през Гърция с морски транспорт. Това вече веднъж се е случило и не са били констатирани абсолютно никакви нарушения. Това, че "Сиела норма" е закупила други машини си е техен бизнес. Те се съхраняват на друг адрес, в склад на самата фирма и българската държава няма касание. Тези машини са внесени по въздушен транспорт. Проверката приключи вчера и в нея са участвали представители и на Агенция "Митници" и е установено, че са заплатени всички мита, коментира Рашков.

Миналата година - тогава е било голямото раздаване. Около протестите, които създадоха голямото безпокойство около партиите. И по някои от лотовете на АМ "Хемус" няма предприета никаква строителна дейност. Строителството на "Хемус" е кражбата на века, защото нямаме друг такъв случай, уточни вътрешният министър.

Доколкото ми е известно г-н Беличев (бившият вече изпълнителен директор на държавната “Автомагистрали” Стоян Беличев) вече не е в България. Може би след една пресконференциия, на която казах, че трябва да отправим към него няколко въпроса, каза той.

За близо седмица за купуване на гласове са задържани 38 човека. Това отчете директорът на националната полиция Станимир Станев. В рамките на акцията срещу нарушаване на политически права на гражданите, от 3 ноември до днес са проверени 2371 места, съставени са над 2000 предупредителни протокола.

108 са образуваните досъдебни производства. Подобен е бил броят на делата и на изборите през юли.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров разказа за случай в региона на Шумен. Ловно стопанство с четири сгради е продадено за 155 000 лева без ДДС преди време. Малко под 155 000 била първоначалната цена, която била обявена на търг. Само със стъпка от 90 лева единствената фирма го печели. Според Тодоров тя била на поставено лице. Малко след като имотът е придобит и става частен са дадени над 700 000 лева за асфалтиране на път и изграждане на паркинг. Вдигнати са големи порти, които пък възпрепятства движението на хора между две села.

При директора на полицията в Шумен бил пратен посредник, който го заплашил, че ако не спре "да рови" по случая, след изборите ще бъде освободен.

При друг случай, в друг регион на страната, е установен случай на фалшиви декларации от хора, които заявили, че искат да гласуват в мобилна секция. След проверка се оказало, че документите са фалшиви, а хората са заявили, че не са искали мобилна секция. Директорът на полицията в този регион също бил "предупреден", че това ще има последици за него, каза Тодоров.

Ръководството на МВР оповести на пресконференция от 11.00 часа в сградата на ГД „Национална полиция“ информация за създадената организация и предприети действия, съотносими към отговорностите на ведомството за осигуряване на подготовката и провеждането на предстоящите избори. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.