Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"И на снимките ще му дойде времето. Просто си търся един телефон. Като го намеря, ще кажа. Никога не говоря напразно." Това обяви Бойко Борисов по Нова тв, попитан за поредната порция снимки от спалнята му, която се появи преди дни.

По думите му той не е бил вкъщи, когато са го снимали, парите са били поставени в чекмеджето, за да се направят кадрите, след което са били взети. "Не съм ги намерил", каза Борисов. Според него снимките били публикувани, за да бъдат скрити историите с машините за гласуване, както и хората, които ще правят изборите.

Борисов показа в студиото лист, на който е нарисувана схема за хора, свързани с машинното гласуване. В нея по думите му участват Александър Кирков и Пламен Желязков - служители на ЦИК, които са създали кода за броенето на гласовете. Братът на Александър Кирков - Петър Кирков, бил човекът, който трябвало да сертифицира този код. Участвал още Тодор Цолов, чиято съпруга била "служител на вътрешна сигурност, шпицкомандата на Бойко Рашков" според обяснението на Борисов. Бил включен и съдружник на Атанас Шарков - човека, бил съветник на Румен Радев и Асен Василев.

"Чисто частна фирма ще прави изборите, а четири човека ще казват дали това е истина. Ще манипулират изборите", каза Борисов в студиото на Нова тв.

Въпреки това "ще призная изборния резултат и да съм последен", обяви той.

Ако ГЕРБ е първа политическа сила, ще излъчи непартиен човек от типа на Лозан Панов, който да приеме мандата и да предложи министри, без от партията да му поставят условия, каза още Борисов. Ако обаче мандатът отиде при следваща политическа сила, тогава ГЕРБ ще са тези, които поставят условия, например за 70% ваксинация на хората.

"Да преговаряш с мен е трудно", каза Борисов и обясни как Европейската комисия ни е казала вчера: възстановяването на българската икономика се отлага поради ниска степен на ваксинация и високи цени на енергия. Поскъпването на енергията и храните ще подкопае покупателната способност на семействата с ниски доходи, цитира още Борисов писмото от ЕК.

"Ако погледнем кой е най-подготвен, еле пък в такива кризи, това съм аз", обясни лидерът на ГЕРБ. По думите му двама силни и опитни мъже, каквито са те с Румен Радев, е можело да се справят с кризата, но за съжаление се е тръгнало към разделение.

Борисов вече е говорил с човека, който би бил предложен за премиер от ГЕРБ, и той се е съгласил. По думите му естествените съюзници на ГЕРБ са "Да, България" и партията на Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме промяната".

"Да, ще търся и подкрепата на ДПС, ако ни трябва. Правил съм го и преди и съм им благодарил.

Когато имам какво да си кажа с ДПС, е идвал Карадайъ, идвал е и Пеевски с него и сме изговаряли какво трябва да се направи в районите, където е ДПС. Когато е трябвало да ми подпомогнат, ДПС са ни продкрепяли бюджета, както и когато трябваше да купим изтребителите. Винаги, когато ни е трябвало, са ни подкрепяли."

Същевременно Борисов е притеснен, че има 165 781 души под особен режим, в карантина, за които още не се знае как ще гласуват. Той обясни също, че на ГЕРБ били дадени две машини, на които няма номера на партията и нямало как да бъдат обучени хората.

Иначе той самият не се е кандидатирал за президентския пост, "защото трябва обединител, аз съм работник. Защото имаме по-добри кандидати - Панов, проф. Герджиков."

Борисов каза още, че вчера е завел дело срещу Бойко Рашков, казал преди дни, че лидерът на ГЕРБ има банка. Обясни още, че не са отпускани суми без банкови гаранции за магистрала "Хемус".

В същото време обаче служебното правителство се подготвяло да вземе още половин милиард лева заем в понеделник, а миналата седмица Бойко Рашков бил раздал по 650 лв. на човек в МВР.