Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Приятели,
почти завърши предизборната кампания и съм впечатлен от посятата злост, ненавист и омерзение от лидерите на политическите формирования. Всички, почти всички, громят противниците си с гръмко обидни квалификации, слова и действия. През предизборната кампания ни чух от никой, ама от никой добри думи за опонента, за другия, за различния. В тази сквернословена глъчка се включиха и политолози, и анализатори, и социолози, които пък привлякоха най- тъмните сили на злините и ги впрегнаха в очернянето, в откровени полулъжи и цели опашати лъжи. Не остана авторитет пред който да сведем смирено глави и да ни посочи другата посока към добруването. След дни ще се проведат изборите и ще има избрани. Какво им оставя предизборната кампания като ходове за подобряване на битието ни? Само жлъч и горчивина в устите. Който и да бъде избран за президент, как се успокои бушуващата омраза и желанието за мъст? Как народните ни представители да потърсят мостове с добрите от опонентите, като сме ги клеймосали с Каиновия белег на челото?
Приятели, всички ние сме част от една общност. Част ме от едно цяло в което имаме и бедни и богати, можещи и немощни, умни и по малко такива. Всички имаме родители и деца. Всички имаме братя и сестри. Всички имаме приятели, а те са приятели и на други, а те на трети. Всички искаме да добруваме, да ни е мирно и спокойно. Дайте да дадем възможност на стигналите до крайности лидери на политическите партии и коалиции да имат възможност да направят крачка назад или встрани и да протегнат ръце един към друг и да поемат Мойсеевата орисия да ни изведат от кризите, които ни хапят жестоко.
Искам правителство създадено от широко отворено ветрило в което да имат място качествените, можещите, кадърните и милеещите за добруването ни.