Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Служебният премиер Стефан Янев
Служебният премиер Стефан Янев

Българите да бъдат активни и да упражнят правото си на глас в неделя. Това призова премиерът  Стефан Янев в началото на заседанието на кабинета. 

Трябва да бъдем отговорни и активни, каза още той. Обясни, че твърденията, че има нередности в подготовката на изборите, са спекулации. Тяхната цел е да дискредитират изборите в предварителен порядък и да поставят под съмнение легитимността и автентичността на изборния резултат. Основната цел на тези внушения е българските граждани да бъдат демотивирани да гласуват , обясни Янев. Той бе  категоричен, че е недопустимо и осъдително правото на избор да е залог и жертва на партийни и конюнктурни интереси. Янев гарантира, че служебният кабинет е предприел всички действия, за да гарантира свободата, прозрачността и честността на вота.

Очакванията към партиите са да генерират идеи, да са ангажирани с подготовката и разработването на управленски политики, а не с активни мероприятия, целящи да дискредитират основни демократични процеси и процедури.Българската политика се нуждае от възраждане, смислена промяна и почтени хора, които да работят за България, обясни той.

Според него високата избирателна активност ще доведе до легитимен парламент, а впоследствие до съставянето на стабилно редовно правителство, което да започне необходимите за страната ни реформи. Надявам се, като започне с реформата в съдебната система, каза още премиерът.