Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лишаване от свобода в размер на 11 месеца с изпитателен срок от три години, както и наказание глоба в размер на 4000 лева, получи Г. И. Наложеното наказание е по силата на одобрено от Районен съд – Чирпан споразумението, сключено между обвиняемия, Районната прокуратура в Стара Загора, Териториално отделение – Чирпан и защитника му, съоэбщиха днес от пресцентъра на Окръжния съд в Стара Загора. 
Пред съдебния състав Г. И. се призна за виновен в това, че на 16.10.2021 г. на АМ „Тракия“, област Стара Загора, между км 170-ти и км 174-ти, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез използване на товарен автомобил, противозаконно подпомогнал повече от едно лице – десет афганистански граждани, да преминават в страната ни в нарушение на закона, съгласно който "чужденец, който влиза в България или преминава транзитно през нейната територия, в зависимост от целта на пътуването, трябва да притежава редовен документ за задгранично пътуване или друг заместващ го документ, както и виза, когато такава е необходима“.
В съдебно заседание обвиняемият декларира пред съда, че разбира обвинението, признава се за виновен и разбира последиците от споразумението. Също така заяви, че е наясно, че същото има сила на влязла в сила присъда, както и че доброволно го е подписал и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.
След получен сигнал автомобилът, управляван от Г.И., е спрян за проверка и в него са установени мъжете, нелегално преминаващи през страната ни.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.