Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Асеновградчанинът Митко Михайлов, който на 9 март 2020 г. преби до смърт доведения си 4-годишен син Ангел, ще лежи 15 години в затвора. Присъдата беше произнесена от Пловдивския окръжен съд и предполага тя да бъде изтърпяна при първоначален строг режим.

Митко Михайлов живеел с майката на детето Малинка Йорданова от няколко месеца към деня на престъплението. Малкият често плачел и не се отделял от майка си, така било и във фаталния ден. „Ангел плачеше за мене, Митко го хвърли на спалнята и детето падна на земята. После го удряше по цялото тяло, Ангел започна са повръща и спря да диша. Тогава Митко му направи дишане уста в уста“, разказа Малинка Йорданова по време на съдебното следствие.

Михайлов първо призна вината си и поиска съкратено съдебно следствие, за да получи намаляване на присъдата с една трета, което е невъзможно при тежки престъпления като умишлените убийства. После смени версията и заяви, че Малинка е набила Ангел, но не отрече, че е тръшнал детето на спалнята. Беше категоричен обаче, че след случилото се не е заплашвал жена си, че ще я убие, ако го издаде, както твърди прокуратурата.

След побоя детето било закарано в болницата в Асеновград, но лекарите там само констатирали смъртта му. По тялото на Ангел са открити и следи от стари травми, което потвърждава твърденията на Малинка пред съда, че Митко често биел детето.

Малинка Йорданова поиска кръвнина от 200 000 лв., бащата на Ангел – 50 000 лв., а баба му и дядо му – по 20 000. Исковете на бащата, бабата и дядото бяха уважени от съда изцяло, обезщетението, което ще получи Малинка, е 80 000 лв.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Митко Михайлов първоначално поиска делото да протече при съкратеното съдебно следствие.
Митко Михайлов първоначално поиска делото да протече при съкратеното съдебно следствие.