Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов посети Перущица.
Бойко Борисов посети Перущица.

"Човек много трябва да си мери думите, защото трябва да използва най-обидни епитети за Радев и неговата шайка. Вчера и днес 400 българи си загубиха живота, заради тяхната надменност, лукавост, измамност, прераснала в нерешителност, паника, ужас... 400 души, над 6000 в болница." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Перущица, където се срещна със симпатизанти и членове на партията.

Дали вече има спасение за българите освен Господ? Това се питали в разговор по път към малкия град Борисов, проф. Костадин Ангелов, проф. Асен Балтов и проф. Тодор Кантарджиев. "Лекарите продължават да бъдат нашите герои, заедно с медицинските сестри, лаборантите и всички останали. Но вече дори не зависи и от тях. Няма легла, няма медикаменти, няма план", каза още лидерът на ГЕРБ и посочи, че служебният кабинет е "изчегъртал" бившия шеф на центъра по заразни и паразитни болести проф. Кантарджиев.

"Проф. Балтов го свалиха от операция. Пациентът му като се събудил, търси доктора, а него го няма, изчегъртан", каза още Борисов и добави, че президентът Радев "спокойно може да се нарече българоубиец".

Той обясни, че от ГЕРБ многократно предупреждавали за тежка здравна криза, в която ще изпадне страната и е трябвало правителството да реагира преди седмици с локдаун и призиви за ваксинация и социална дистанция. "Не сега да се хващаме за ръце, когато сме се хванали за главите", заяви бившият премиер, като визира призива на служебния здравен министър Стойчо Кацаров от пресконференция по-рано днес, на която той и председатели на здравни организации се хванаха символично за ръце.

"Трябваше лятото, когато Макрон, Меркел, Байдън налагаха забрани, за който не е ваксиниран, да се вземат тези мерки. Да, не са популярни, тежки са, предизвикват протести, но сега целият свят е освободен. Стадиони, зали, всичко е пълно. Икономиката работи. И това е непоправимо, защото починалите хора не можем да ги върнем", обясни Бойко Борисов.

Като лъжа определи той новината за спад на цената на газа. "Абе измамници, кажете, че това е защото преди време говорехте, че ще се вдигне с толкова, а сега казвате, че няма да се вдигне. Само че вие не знаете дали ще се вдигне, или няма да се вдигне. Какво ще е ноември и декември по света? Но за да има положителна новина излизат и казват: "С 33% свалихме цената на газа." Вдигнаха я с 30-40 лв. Свалиха я с 1 лв. вчера", заяви Борисов.

Той оспори твърденията на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев, че служебния кабинет спестил 2 млрд. лв., а в предишното правителство само се крадяло. На 8 ноември кабинетът се кани да изтегли нов дълг от половин милиард, заяви Бойко Борисов. "За един месец тези хора направиха 1,8 млрд. лв. дълг. А къде са тези пари?", попита той.

"В актуализация на културата - 0, в актуализацията за спорта - 0. За екологията - 0 пари. Не знам за "Вера-Су" дали са платили нещо. В армията - 0, МВР - 0 лв., селското стопанство и образованието също 0 лв.", посочи лидерът на ГЕРБ. По сметките му, ако за 1 месец се изтеглят по 1,8 млрд. лв., то за 12 месеца това прави 21,5 млрд. лв. "Не знам Кацаров с какво държи Радев? Колко пари трябва да му е дал, че този провален човек да тежи на плещите на толкова много хора", каза още той и добави: "По вашата логика 1,8 млрд. лв. са похарчени непрозрачно. Не знаем за какво. Нали щяхте да променята нещата? Аз съжалявам, че са тези избори. Щях да дойда за 2 седмици да им оправя бакиите и да си отида в Банкя."

Той обясни, че при обучителното гласуване с машина, което се провежда в различни точки от страната, няма как да се покаже на избирателите на ГЕРБ-СДС как да стигнат до желания от тях номер 32 в бюлетината, защото на тестовите машини ще се визуализира само първата страница, на която са партиите до номер 20.

"Хванахме манипулацията и на изборите. Изведнъж какъв вой се надигна, че щели да се броят квитанциите. Не сме против машинния вот, подкрепяме го, само че софтуерът знаем, че го пипате. Сега кое е недемократично, кое променя машинния вот, че Мая изпадна в истерия", коментира Борисов решението на ЦИК в края на изборния ден да се сверяват резултатите от разпечатания от машината протокол с броя на разписките пуснати в урните.

"0,8% ги броихте 3 дни в чужбина, където никой не може да ви следи. Тогава Слави Трифонов беше интересния, а не Кирил и Асен и каквото и да се случи важно беше ГЕРБ да е втора сила. Сега ИТН се усетиха, че други ще получат наградата и вече не виждат нищо лошо в броенето на квитанциите", каза Борисов и посочи, че тази мярка се подкрепя и от Румен Радев.