Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

През следващото денонощие над равнинната част от страната ще има ниска слоеста облачност или мъгла, която ще се задържа по-дълго и на отделни места, главно в източните райони, ще превали слаб дъжд. Над планинските райони през нощта ще преобладава ясно, през деня - предимно слънчево време. През деня ще духа слаб, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, в източните райони - до 8-12 градуса. Максимални температури - между 12 и 17 градуса, предава БТА.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава облачно, преди обяд на места - и мъгливо, време. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в ниските части ще има мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В понеделник вятърът ще придобие южна компонента. След временно разкъсване и намаление на облачността, през нощта срещу вторник тя отново ще се увеличи, отначало - висока и средна. Впоследствие тя бързо ще се вплътни и във вторник на места от запад на изток, ще превали дъжд. По-голяма е вероятността за по-съществени количества в Западна България, където дневните температури ще останат по-ниски от тези в останалата част от страната. Главно в Дунавската равнина вятърът за кратко ще е от запад, но бързо отново ще се обърне от югозапад.