Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният съд в Стара Загора остави Р.Г., на 22 години, за постоянно в ареста

По искане на Районната прокуратура в Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.Г., на 22 г. , съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 26.10.2021 г. в Стара Загора управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 1,84 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство. Шофьорът вече е бил осъден за същото деяние. Престъплението е квалифицирано по чл.343б ал.2 от Наказателния кодекс.
На 26.10.2021 г. Р.Г. управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“. Той бил спрян за проверка от полицейски служители на ул. „Иван Вазов “ в Стара Загора, които с техническо средство установили, че управлява след употреба на алкохол.
Районнният съд в града е уважил искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, като е приел, че се касае за изключително висока обществена опасност на деянието, както и, че е налице реална опасност Р.Г. да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемият е осъждан за умишлени престъпления против собствеността, обществения ред и транспорта.
За извършеното престъпление по чл.343б, ал.2 от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд  в Стара Загора.