Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕРБ дава брифинг  в Централата на партията в София.

На брифинга присъстват Тома Биков, Томислав Дончев и проф. Асен Балтов. "Вътрешното ми усещане е, че определен вътрешен министър не знае къде се намира. Дали този човек помни, че всички неща, които казва през последните 6 месеца, са едни и същи", обяви Тома Биков и цитира изказвания на вътрешния министър Бойко Рашков.

Бившият премиер Бойко Борисов най-напред поздрави ЦИК, които са приели преди малко, че всички разписки от машинното гласуване ще се борят". 

"Това е крачка към прозрачността на изборите. Единствено представителят на ДБ е гласувал против. Защо? Винаги съм казвал, че четирима души от ДБ контролират машинното гласуване. Ето защо са гласували против", добави Борисов. Броенето на разписките след машинното гласуване беше многократно предлагано от ГЕРБ, но на предходните избори това не беше прието.

Като чета данните за последните 14 дни, 1590 са починали, а от началото на четвъртата вълна - 5578", каза Борисов. Според него с акциите си Бойко Рашков се опитва да спасява Радев за провала с
пандемията и нарушението на конституцията.

"Днес го гледах Радев на паради, музика свири, по мои изчисления бяха 14 минути, по 10 000 лева - 140 000 лева без ДДС. А нашите излъчвания
продължават да са платени. За какво му е тогава да прави кампания. Нека
всички кандидати да получават по толкова безвъзмездно внимание. Това не е честно. Радев е бил на парад и използва парада във Военна академия, за да говори срещу мен. По каква тарифа вие ще го минете", обърна се той към журналистите. Получаваме привилегия, която не заслужаваме - нито аз, нито Радев", коментира Борисов заявлението на Радев, че Борисов плашил народа срещу ваксините по време на военен празник и възможността да се включват на живо политическите кандидати с цел агитация за изборите. 

Радев излиза и казва, че Борисов пречи на ваксинацията, а аз поне 15-20 брифинга говоря само да се ваксинират хората. Какъв е греха, какъвто искат да ми припишат тези тотално провалили се", възмути се лидерът на ГЕРБ.

"Ние показахме само, че срокът на ваксините е удължен. Ние казахме истината. Къде ни е вината за това, че съм казал истината. Те бяха казали да не се ваксинират хората. А ние още август искахме да се придобие имунитет". Така бившият премиер коментира изказването на Кацаров, че ГЕРБ създавали усещане на страх относно ваксините и срока им. "Ние само това говорим, че срокът е удължен и че ваксинираме с ваксина,
която е до 30 септември, но е удължена до декември", разясни Бойко
Борисов.

Томислав Дончев пусна и видеоклип с антиваксърските изказвания на
Кацаров и подигравките на Радев с коронавируса.

Борисов започна да чете изявление на Стойчо Кацаров преди месеци, в което той обяснява, че няма опасност от тежка вълна на COVID-19 и няма опасност болниците да бъдат запълнени. 

Борисов цитира Кацаров, чиито думи са, че българите ще постигнат имунитет не чрез ваксинация, а чрез боледуване. 

"Днес няма мерки, няма 60/40, няма помощи", твърди Борисов. 

Борисов цитира и Радев, който преди месеци е твърдял, че със зеления сертификат се диксриминира народът. 

"Радев се събира със 150 човека, без маска - айде да видим дали ще го глобят, както мен глобиха, че не нося маска", продължи коментарите лидерът на ГЕРБ.