Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Напълно приемам правото на всеки да решава дали да се ваксинира или не. Само държа да кажа, че нововъведените мерки за зелен сертификат (приети отдавна в Европа, и в САЩ) не ви задължават по никакъв начин да се ваксинирате – те само дават шанс на бизнеса да не попада в тотален локдаун.

Данните за по над 5100 новозаразени всеки ден и над 120 починали на ден, и първи по смъртност от Ковид в Европа, крайно го изискват. Това, че няма политическа воля е заради изборите. Но пак е избран по-лекият вариант.

Да, не е справедливо, но тази пандемия е факт и никой не е виновен затова. Така е било откак се пишат исторически хроники и през има няма век се появява подобна пандемия. Най-старата регистрирана такава е именно от щам на коронавируса през 12 в. Тогава Кръстоносците губят битки пред мюсюлманите, заради по-лошата си ежедневна хигиена и са затрити от пандемията.

Също така, държа да предупредя неваксинираните, че здравната система, каквото и да прави, при над 8000 хоспитализирани блокира. Днес регистрираме 7553 хоспитализирани и 656 пациенти в интензивни отделения – т.е. системата е на път от утре да блокира. Ако сте избрали пътя да не си сложите безплатната ваксина, която се разработва от 80-те год. на миналия век, поставена вече на няколко милиарда човека без проблем и реално е най-тестваната успешно ваксина в историята на човечеството – моля, когато утре линейка обикаля с близките ви из болниците и няма места за тях, не винете системата. Моля.

Никоя система не би издържала на темпа на неваксинирани у нас и огромен брой новозаразени (те са над 97% неваксинирани - това е вълната на неваксинираните; процентът им се размива в бг статистиката заради стотиците, да не кажа хиляди фалшиво ваксинирани у нас), каквито последните дни отчитаме само в България и почти толкова в Румъния от цяла Европа.

И не винете моля политиците – имаме ваксини за всички без пари от близо 10 месеца, знаеше се какво ни чака и има достатъчно читава информация за тях, стига да не четете само фб. Който няма глава на раменете си, моля да не пише под поста ми, да не се вайка, като изгуби близък, да не се оплаква, че негов близък виси на стълбите пред някоя болница, а да продължава да си живее по начина, по който му харесва.

Аз и всичките ми близки сме щастливо ваксинирани с две дози ваксина още от пролетта. Сега чакам да минат 2 седмици от противогрипната ваксина, която си сложих както всяка година, и ще си бия и трета доза срещу Ковид, защото вярвам в науката и медицината. До този момент ми е дала само перфектно здраве и свобода!

От фейсбук