Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Аспарух Илиев
Д-р Аспарух Илиев

Докато пазим доброто настроение на кръчмарските компании, хора умират. Молбата ми към колегите-лекари е да бъдат отговорни, ситуацията е много сериозна. Това написа в профила си във Facebook д-р Аспарух Илиев, завеждащ лабораторията в Берн.

Ето какво още написа той: 

Случи се това, което се опасявахме от месеци. Болниците са претоварени, лекари ще бъдат командировани, за да се запълват дупки. Поетапно се обсъжда прекъсване на планов прием - това вече става от седмици, опитайте се да се "шмугнете" някъде планово. Това са отчаяни мерки. Броят болни надмина последните вълни, с 10-дневно забавяне ще последва и смъртността. Това заяви д-р Аспарух Илиев, който завежда лабораторията в Берн.

"В момента от Ковид умират по 130-150/ден. Както ми написа един господин "Доставя Ви удоволствие да ни плашите". Не, не ми доставя, ужасява ме колко не се плашите, господине. Реално здравната система е в срив. Какво може да се направи? Помислете за бустър, ако сте около/след 6-и месец след ваксинация. Носете FFP2/N95 маски. Избягвайте големи струпвания на хора, особено ако сте неваксинирани и неболедували. За децата би било добре на този етап да не се събират на групи и класове", коментира той в свой пост във фейсбук.

"На аргументи на политически лица, че в болниците имало изплашени хора, които нямат нужда от лечение, е добре да се покаже какво става. Докато пазим доброто настроение на кръчмарските компании, хора умират. Молбата ми към колегите-лекари - бъдете отговорни, ситуацията е много сериозна, внимавайте какво и как казвате пред медиите, сдържайте си нервите, спазвайте препоръките на ECDC, EMA и европейските научни дружества, не си измисляйте собствени правила и наука", посочи още той.