Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж избягал от патрул и шофирал след употреба на наркотици

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 24-годишен мъж, попречил на органите на реда, причинил ПТП и шофирал след употреба на наркотични вещества.
На 17.05.2021 г. около 9,00 часа в гр. Нови Искър, полицейски служители дали светлинен и звуков сигнал на движещ се пред тях автомобил марка „Опел“ да спре. Водачът на автомобила П.Л. не спрял, а рязко увеличил скоростта, извършвал опасни маневри и се опитал да избяга от полицаите. Последвала гонка, която приключила след като обвиняемият катастрофирал в паркиран лек автомобил, а след това се забил в гараж. Той отново се опитал да избяга, но униформените успели да го заловят. След направени тестове се установило, че обвиняемият П.Л. е шофирал след употреба на амфетамин и кокаин.
Срещу П.Л. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК и за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.
Обвиняемият е осъждан и към момента на извършване на престъплението е бил в изпитателен срок. Той няма правоспособност за категорията на превозното средство, което шофирал.
В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.
Предстои делото срещу П.Л. да продължи в съда.