Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидер в производството на луксозни обувки става първата енергийно независима компания в модния сектор у нас

Българската „Ингилиз груп“ ще спестява по 486 тона CO2 годишно с помощта на зелени технологии

Лидерът в производството на луксозни обувки „Ингилиз груп“ преминава изцяло към зелени енергийни източници във фабриката си в гр. Пещера, като до края на годината ще постигне пълна енергийна независимост в условията на нестабилност около цената на електроенергията. Освен че така ще гарантира устойчивост на бизнеса си, българската компания ще спестява по 486 тона CO2 емисии годишно с помощта на покривни фотоволтаични инсталации. Последният етап от въвеждането на тези технологии в експлоатация се предвижда да приключи до края на декември.

С дългогодишна семейна история и успешно съчетание между традиции и иновации, „Ингилиз груп“ е българският визионер в производството на качествени обувки и конструктивни елементи за тях. Още от 2017 година, когато позиционира своя собствен бранд за дамски и мъжки обувки Ingiliz във високия, премиум клас модни продукти, компанията започва поетапно да използва зелени енергийни източници. За създаването на обувките се използват безвредни и биоразградими материали, така че производственият процес да следва концепцията за нулев отпадък.

„Въвеждането на изцяло зелено производство е дългосрочен проект на „Ингилиз груп“, по който започнахме работа преди няколко години. Нашият план предвиждаше да дадем ход на проекта с фотоволтаичните инсталации през 2022 г., но несигурността на пазара на електроенергия ни мотивира да започнем още през април тази година. Така към края на 2021 г. освен стабилност в производството, ще постигнем и пълен въглероден неутралитет при консумацията на ел. енергия. Този начин на работа отразява и личната философия и отношение към природата на целия ръководен екип на компанията“, казва Ремзи Ингилизов, зам.-управител на „Ингилиз груп“.

Енергийно независимите, безотпадни производствени технологии и нулев въглероден отпечатък са в основата и на “зеления” завод на производителя в гр. Пещера, който е в процес на изграждане.

„Ингилиз груп“ е семейна компания на повече от 20 години, в която към днешна дата вече трето поколение професионалисти създават обувки за клиенти от цял свят от завода в гр. Пещера. Собствената марка Ingiliz се налага успешно в луксозния сегмент от 2017 г. насам. Дружеството е лидер на Балканите в производството на всички елементи на обувките на едно място – калъпи, табани и ходила.

С дългогодишни традиции в качествената продукция и уникално ноу хау в иновациите, „Ингилиз груп“ привлича световни партньори, сред които е и производителят на сценични костюми Джанфранко Пиерантони. „Ингилиз груп“ произвежда и обувките, носени в един от най-успешните тв сериали – Game of Thrones, както и в култовата филмова поредица Star Wars.