Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъда от 18 години лишаване от свобода за Иван Николов, убил приятеля си Николай Шкодров при пиянски запой в Пазарджик.

Убийството бе извършено в началото на април 2020 г. в апартамента на убиеца. Осъденият Николов е рецидивист, осъждан девет пъти.

Във фаталната вечер той поканил 31-годишния Николай Шкодров, с когото били дългогодишни приятели, в апартамента си да се почерпят. Към тях се при присъединили и приятелките им.

След като изпили солидно количество алкохол, домакинът поискал да се увеличи музиката. Гостът обаче се възпротивил с мотив, че било късно и ще дойде полиция.

Афектиран от отказа Иван Николов извадил нож и нанесъл прорезна рана във врата на жертвата си. Веднага след това забил ножа в сърцето на Николай Шкодров, вследствие на което младият мъж починал на място. Подсъдимият Иван Николов беше осъден на 18 г. затвор първоначално от окръжния съд в Пазарджик. Присъдата беше потвърдена от апелативния в Пловдив, а сега окончателно е потвърдена и от ВКС.

Осъденият трябва да заплати и 150 хиляди лв. обезщетение на майката на убития.