Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Почна се. ГЕРБ обявиха предизборния си слоган "Градим България", а Станишев това и чака. Според него разликата била само в една буква и ставало "Грабим България". Очаквам и двата да излязат на билбордове.
Може и да ви е чудно, но в момента медийният и вътрешнополитически дебат в БСП не е кой и как ще се явява на изборите, а кой да бъде лидер на партията след завръщането на президента. Близък до държавния глава сайт дори пусна анкета с подобен въпрос. От Криводол и "Позитано" Първанов и Станишев си размениха реплики като тъща и свекърва.
Президентът дори си позволи да похвали премиера Борисов, че вземал бързи и категорични решения. Странна работа, преди година го критикуваше, че всяко решение на Бойко било предпоследно, а политиката му - непредвидима.
Стоичков пак произведе шедьовър. Камата се включи в инициативата "Да изчистим България" и отсече: "Ял, пил и фърлил." Не е зле моделният ляв да намине покрай някои политически централи (най-добре направо през парламента).
Бойко съвсем се омързеливи. На старта на отсечката Кърджали-Подкова премиерът доведе трима свои министри. И за какво мислите - за общи работници. Като видя подготвените за първата копка кирки и лопати, премиерът отсече:
- Знаете си процедурата, аз съм началник и с кирка не копая.
Тримата министри грабнаха инструментите, а премиерът почерпи с бутилка шампанско багериста да покаже вместо него как се копае. Но сетете се кой ще реже лентичката накрая.
При сините - пълна политическа шизофрения. От една страна, в парламента и по документи имаме Синя коалиция. От друга - Съюз на десните сили. Цяла седмица Костов и Мартин Димитров ту се цепят, ту се лепят. Нещата дотам се оплетоха, че Командира потърси подкрепа за Прошков от обеЗгрупенфюрер Янев. Както е тръгнало, скоро в Народното събрание ще имаме една парламентарна група по-малко, а независимите депутати рязко ще нараснат. В резултат се очертава катастрофална загуба както на президентските, така и на местните избори. И ще се намери ли някой да ми каже със сигурност какво означава абревиатурата СДС?
Дойде дългоочакваният 4 септември. Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ, обяви премиерът. Дотук няма изненади. Новината е, че изборът е изпълнен с дълбока символика. На 4 септември преди 10 години Цветанов се запознал с Бойко Борисов. Ало, институциите, къде спите! Датата отдавна трябваше да бъде обявена за национален празник!
Пък Тошко Тодоров пише във фейсбук: "За какво да избираме президент, като си имаме посланик на САЩ?"
Малко записки без новини:
  България загуби от Англия по футбол.
  Доган иска предсрочни избори и очаква манипулиране на вота.
  Фирма на банкера Цветан Василев купува "Булгартабак".
  Бойко Борисов открива строителни обекти.
  Някакъв локомотив се подпалил на гара Мездра.
  Майка и дете прегазени на пешеходна пътека.