Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова

Мястото на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е безспорно. Всеки, който си прави различни сметки, че някой друг ще изземе функциите му, е доста объркан. Борисов е създателят на ГЕРБ. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред Нова тв на въпрос дали Борисов може отново да е номинация за премиер, ако след изборите партията получи мандат за съставяне на правителство.

"Много е рано да се говори за персонален състав. Сега важните въпроси са други и са свързани с цените на тока, на ежедневието, с ковид кризата", подчерта Атанасова и добави, че ГЕРБ винаги е подхождала отговорно към управлението на държавата.

Относно заявлението на "Продължаваме промяната", че след изборите биха водили разговори с ГЕРБ, ако те се поправят за съдебната реформа, Атанасова заяви: "ГЕРБ винаги е осъзнавал грешките си и винаги сме коригирали своето поведение. Но не мога да приема, че някой, за когото се твърди, че е нарушил конституцията, да определя кой е сгрешил и с кого ще преговаря".

"Ние винаги сме протягали ръка, защото сме убедени, че диалогът е по-силен от юмрука. Всички видяхме, че без голяма политическа сила, системна партия, каквато е ГЕРБ, правителство не може да се състави", заяви Атанасова.

На въпрос с кого ще преговаря ГЕРБ за съставяне на правителство тя подчерта, че партията не съставя кабинет, за да има някой пост, а за да носи отговорност и винаги с конкретни ангажименти за изпълнение. Тя все пак посочи като евентуални партньори сестринските партии от ЕНП.