Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Успяхме да предотвратим източването на бюджетите на двете общини, каза шефът на Икономическа полиция

В продължение на повече от една година схемата за злоупотреби в транспорта на Пловдив и Асеновград е била следена. Това съобщи шефът на Икономическа полиция комисар Славчо Алексиев. Той припомни, че прокуратурата е повдигнала обвинения на шестима души - превозвачите Веселин Дошков и Иван Чолаков, както и на шефа на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" в Пловдив Пламен Вълков, на предшественика му Борислав Кръстев и на главната счетоводителка Лидия Постърмаджиева. Привлечен е под отговорност и шефът на транспортния отдел в община Асеновград Александър Бебев.

Според комисар Алексиев транспортните фирми са представили финансови отчети със занижени приходи и са декларирали по-голям пробег от реално извършения. Служителите на двете общини пък не са упражнявали достатъчен контрол, затова и са с обвинения за длъжностни престъпления.

"Успяхме да пресечем източването на бюджетите на двете общини и да предотвратим те да останат без градски транспорт", заяви Алексиев.

Както вече съобщихме, Веселин Дошков и Иван Чолаков са с мярка "парична гаранция" от по 20 000 лева, а общинските служители - с по 5000 лева.

Славчо Алексиев /в средата/ и шефът на пловдивската полиция Димитър Балев.
Славчо Алексиев /в средата/ и шефът на пловдивската полиция Димитър Балев.