Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Откакто напусна политиката, Алесандра Мусолини започна да публикува секси снимки в инстаграм.
Откакто напусна политиката, Алесандра Мусолини започна да публикува секси снимки в инстаграм.

Доведената й сестра е племенничка на София Лорен

Ракеле Мусолини не е племенница на София Лорен, за разлика от Алесандра, на която е доведена сестра. Общото между тях е, че са внучки на Дучето, че имат един баща – неговия четвърти син Романо Мусолини, джазмузикант, и че и двете са запалени по политиката.

Ракеле преди дни стана най-гласуваната общинска съветничка на административните избори в Рим, след като се кандидатира с дясната партия “Италиански братя”. Сестра ѝ Алесандра пък неотдавна напусна политиката след години в италианския и европейския парламент. Новото ѝ поприще е шоубизнесът, където навремето започна като певица и актриса.

“Фамилното ми име няма нищо общо, спечелих заради ангажираността си”, коментира победата си родената на 25 май 1974 г. в Рим Ракеле. Тя носи името на баба си, законната съпруга на Бенито Мусолини, известна като дона Ракеле, от която диктаторът не се разделя до смъртта си, въпреки че ѝ изневерява стотици пъти. Вдовицата на Дучето умира през 1979 г. в град Форли.

Новоизбраната общинска съветничка Ракеле, за която гласуваха 6522 римляни, признава обаче, че

цял живот е

носила тежестта

на името Мусолини

“Още от детството си се научих да съжителствам с него”, казва тя пред в. “Месаджеро”. След това обаче на преден план излиза характерът на Ракеле, който надвива фамилното име. Тя не подвива лесно опашка пред критики и обиди. Като например злостните коментари в социалните мрежи след победата ѝ на общинските избори.

“В Рим внучката на фашисткия диктатор спечели най-големия брой гласове в общинския съвет. Трудно е да си представим подобно нещо да се случи в други страни”, пишат римляни в туитър. Не липсват и такива, които я защитават от нападките.

“Значи ли, че един човек трябва да се смята за престъпник само заради това, че носи подобно фамилно име? И че не може да се занимава с политика?”, питат риторично италианци в нейна защита. Самата Ракеле признава, че има много приятелки от левите партии.

И тя е красива блондинка, подобно на Алесандра в младите ѝ години. За разлика от вечно наперената Алесандра, на която е трудно да затвориш устата, доведената ѝ сестра е по-дискретна и сдържана. Това важи и за външността ѝ. Алесандра е като шоузвезда в политиката, докато Ракеле изглежда по-скоро като шеф на дирекция в министерство.

Коя всъщност е Ракеле Мусолини? Тя е дъщеря на джазмузиканта Романо Мусолини, починал през 2006 г., и на втората му съпруга Карла Мария Пучини. Алесандра пък се ражда 12 г. преди Ракеле от брака му с неаполитанката Мария Шиколоне, сестра на София Лорен. От тях

наследява и страстните си устни, характерния овал на

лицето и дръзкия и непримирим характер

37-годишната Ракеле влиза за втори път в залите на Капитолийския хълм, където е кметството на Рим. Първият ѝ път е през 2016 г., когато е избрана в гражданските листи на Джорджа Мелони, лидерката на “Италиански братя”. Така още преди 5 г. започва да се занимава активно с политика – избрана е дори за зам.-председател на комисията за контрол, гаранция и прозрачност на голямата община в Рим.

Затова и Ракеле смята, че е била възнаградена от вота на римляните заради ангажираността си в предишния съвет. За сметка на това кметът от “5 звезди” Вирджиния Раджи получи силен плесник от жителите на Вечния град, съсипани от годините проблеми с боклука, трафика и транспорта. Ракеле е убедена, че през изминалите си години в общинския съвет е израснала като политик заради многото си битки в интерес на столицата.

Колкото и да иска обаче, младата жена никога не може да избяга от фамилията си. “Какво мисля за дядо ми ли? Фашизмът трябва да бъде оставен на историята. Разбирам любопитството на медиите към мен и сестра ми, но бих искала да се концентрираме върху реални проблеми. С Алесандра имаме различни животи, никога не сме били кой знае колко близки”, признава в интервю през 2016 г. Ракеле.

В предизборната кампания преди сегашния вот тя се концентрира най-вече върху проблемите в крайните квартали на Рим. Именно те, според младата Мусолини,

се оказват в плен на престъпността и на

колабиращата система от услуги

И до днес, когато италианците мислят за наследниците на Дучето, наум им идва Алесандра Мусолини. Това е така, защото още навремето тя се прочу с участията си в тв програми, още преди да влезе в политиката. После пък се върна към тях, като се включи дори в предаването “Да танцуваш със звездите”, където неин партньор беше кубински танцьор. Мнозина се питат сега дали Ракеле ще успее да засенчи известната си сестра. Алесандра имаше на своя страна популярността на майка си Мария Шиколоне, авторка на готварски книги, и на леля си София Лорен, с която играе 14-годишна във филма на Еторе Скола “Един особен ден”. Като млада дори позира гола за “Плейбой”. Подобно на звездната си леля и Алесандра прави открай време всичко с огромен размах.

Ракеле обаче също има майка, свързана с шоубизнеса. Карла Мария Пучини е бивша актриса и тв водеща. Водила е дори фестивала в Сан Ремо. Новоизбраната общинска съветничка е завършила социология в римския университет “Сапиенца”, а после маркетинг и комуникации. Започва да се занимава с политика много преди кандидатирането си за общинския съвет на столицата. Навремето сътрудничи с известни политици от десния Национален съюз. След това минава към партията на Джорджа Мелони “Италиански братя”, която през последните две години дръпна много напред. Ракеле е омъжена за Марко и има две дъщери – Матилде и Мартина. През 2011 г. публикува книга “Баба ми и Дучето”. Ракеле си спомня бегло за баба си, която умира, когато тя е едва 5-годишна.

Дядо ѝ спал със стотици жени

Никой не знае колко точно жени е имал Дучето. Някои казват 60, други мълвят дори за 6000. До края на живота си обаче Мусолини има една законна спътница – съпругата му Ракеле Гуиди, неграмотна селянка от Емилия-Романя. Сред първите му любовници е марксистката Ангелика Балабаноф, с 13 г. по-голяма от него. После се влюбва в Ида Далсер, която има салон за красота. Според някои документи Дучето дори сключва църковен брак с нея, от който се ражда Бенито Албино. Майка и син обаче имат нещастна съдба. Ида изчезва загадъчно през 1923 г. и според мнозина е затворена в лудница във Верона. Малкият Бенито, който много прилича на баща си, също изчезва през 1941 г. и според историците е заключен в психиатрия в Милано.

Ракеле, бабата на общинската съветничка, се влюбва още като ученичка в Мусолини. В началото те живеят като брат и сестра, защото останалият вдовец баща на Дучето заживява с майката на Ракеле. На 19 г. Ракеле заживява на съпружески начала с доведения си брат Бенито. Дъщерята Еда е записана като дете на Мусолини и на неизвестна.

Ракеле и Бенито се женят едва през 1915 г. Когато става на 20 г., първородната дъщеря на Мусолини Еда се омъжва за граф Джан Галеацо Чано, бъдещия му външен министър. Когато Чано му изменя през 1943 г., съдът го осъжда на смърт. Дори Хитлер ходатайства за него пред Мусолини, но Дучето е непреклонен за зет си. Еда не прощава дълги години на родителите си.

Въпреки десетките претендентки за сърцето и леглото му Дучето има само няколко официални любовници, освен жена си Ракеле. Това са писателката и художничка Леда Рафанели Поли, след нея - Анджела Курти Качати, дъщеря на един от страстните обожатели на Дучето. За най-важна се смята обаче писателката Маргерита Сарфати – по-значима е дори от Кларета Петачи, която умира с него, разстреляна от партизаните през 1945 г.

Бенито и Ракеле имат 4 деца – Виторио, литератор, режисьор, кинокритик, Бруно – летец, починал млад. После идва Анна Мария, страдаща от малка от полиомиелит и водеща на тв програми на РАИ, и Романо, джазмузикант и баща на Алесандра, Елизабета и Ракеле.

Ракеле на фона на предизборен плакат за административните избори.
Ракеле на фона на предизборен плакат за административните избори.