Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков
Бойко Рашков

Тези дни ще изнеса факти за купуване на гласове на изборите от 11 юли, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков. 

"Целта е да се покаже как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани като ги притиска да гласуват точно за нея. Тази статистика е приготвена отдавна, но сега ще я изнеса, за да защитя името си", посочи Рашков. И обясни, че чул изрази за действията на МВР като "репресия" и "антидемократични". "Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици", добави вътрешният министър.

"До този момент предишните министри на вътрешните работи Христо Терзийски и Младен Маринов не са противодействали на купуването на гласове за ГЕРБ и ДПС", посочи Рашков и обясни, че те са работили само срещу хора, които търгували с гласове за формациите на Цветан Цветанов и Васил Божков.

На 11 юли сме започнали разследването на близо 100 подобни производства, добави вътрешният министър. И обясни, че са разделени по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ ДПС, даде пример той.

Вчера в Кирково бил заловен мъж, който заплашвал съгражданин, че трябва да гласува за ДПС, посочи той. Ако не го направел, нямало да получи отопление за зимата, посочи още вицепремиерът.