Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Информацията за кражбата от "Арсенал", изпратена без разрешението на наблюдаващия прокурор, може да попречи на разследването, смятат от прокуратурата.
Информацията за кражбата от "Арсенал", изпратена без разрешението на наблюдаващия прокурор, може да попречи на разследването, смятат от прокуратурата.

Окръжната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за разпространена информация без разрешение на наблюдаващия прокурор, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Информацията, разпространена вчера от МВР, е за кражба на документи и конкретни изделия от оръжейната фирма "Арсенал" в Казанлък и задържаните за това трима чужденци.

В съобщението на Апелативната прокуратура в Пловдив се казва:
На 7 октомври 2021 г. Окръжната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 360 от НК - разгласяване на информация, представляваща следствена тайна по образувано вече досъдебно производство на Районна прокуратура - Стара Загора за кражба на конкретни изделия от фирма и документи със съдържаща се в тях информация, чувствителна за фирмата и представляваща интерес за чужди конкурентни фирми.

Разпространената информация би застрашила националната сигурност на страната, може да попречи на разследването и за реализирането на наказателна отговорност на виновните лица. Данните са изнесени без разрешение на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура - Стара Загора по смисъла на чл.198, ал.1 от НПК - материалите от разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора.

В тази връзка ще бъдат разпитани служители на МВР, ДАНС и др. и ако се съберат достатъчно доказателства ще се предприемат съответните действия за търсене на наказателна отговорност от виновните лица.