Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джо Байдън Снимка: Ройтерс
Джо Байдън Снимка: Ройтерс

Неваксинираните американци са заплаха за икономиката. Това обяви американският президент Джо Байдън, цитиран от Нова телевизия, като подчерта, че няма друг начин за борба с пандемията, освен ваксинирането.

Преди месец Байдън обяви, че ще задължи ръководителите на компании да изискват служителите им да бъдат ваксинирани срещу вируса. Той добави, че се разработват наредби за извънредни ситуации. Те ще изискват от работодателите с повече от 100 служители да гарантират, че техните работници са напълно ваксинирани или са дали отрицателен тест за COVID-19 поне веднъж седмично.

Байдън също така обяви задължителни ваксинации за всички служители и наети от федералното правителство.

"Факт е, че това е пандемия на неваксинираните. Te препълват нашите болници, спешни отделения и отделения за интензивно лечение. Неваксинираните пациенти не оставят място за получилите инфаркт или за нуждаещите се от ракови операции. Неваксинираните също излагат икономиката ни на риск, защото хората не са склонни да излизат. Помислете за това, дори на места, където няма ограничения за посещение на ресторанти, фитнес зали и киносалони, хората не отиват, защото се притесняват, че ще се разболеят"