Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не можем да сме убедени, че Делян Пеевски е бил на разпит, тъй като разпитът - това е процесуално действие и мисля, че проверката все още не е в такава фаза. Най-вероятно става въпрос за снемане на обяснение във връзка с постъпилата информация.

Това заяви пред bTV бившият шеф на ДАНС, вицепремиер и вътрешен министър Цветлин Йовчев по повод вчерашното призоваване на Делян Пеевски в ДАНС след международното журналистическо разследване "Пандора пейпърс", според даднни на което Пеевски е бил избран за шеф на тайните служби в момент, в който е имал тайни фирми.

"Бързата реакция е изненадваща, има и други начини, по които да се провери изнесените факти, но е вероятно натискът заради обществения интерес да е ускорил процеса. Не вярвам в основата на тези действия да стоят данни от чужди служби", добави Йовчев.

Той се съмнява от разследването на българските власти по случая да произтече нещо. "Има механизми и начини, по които да се събере информация, но тя далеч няма да е пълна. В много случаи участието в офшорни фирми е през поставени лица. ДАНС може да проследи транзакциите, само ако става въпрос за пране на пари или финансиране на тероризъм", обясни Цветлин Йовчев.