Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Лидерът на БСП за формацията на Петков и Василев: Раздават постове, това не е работещо

Румен Радев е кандидатът за президент, когото БСП подкрепя. Това каза по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова. Но втората кампания ще е по-трудна. Проф. Герджиков и Лозан Панов не са за подценяване като личности, като авторитет. В първата кампания Радев бил в по-голяма степен безалтернативен.

Ние подкрепяме Радев, но няма да спестим нито една критика на служебния кабинет, когато той не си върши работата ние сме на страната на хората. Нито едно правителство - нито служебно, нито редовно, не е "свещена крава", добави Корнелия Нинова.

"Работим по план за първите 100 дни и подготовка за бюджета за 2022 г. Отсега настояваме да започнем разговори по тези въпроси, защото най-големият проблем са цените. Този въпрос може да бъде решен само с парламентарни дейности. Отсега сме готови да седнем на диалог за намаляване на ДДС на енергоносителите", каза Корнелия Нинова. БСП искала да не закъснява с решенията си. Сега бил моментът за разговори за икономиката, социалната сфера и здравеопазването. 

Задължително трябва да направим правителство, защото кризата е ужасяваща, допълни Корнелия Нинова. 

По думите ѝ няма нова интрига по оста президентство - "Позитано", тъй като според Нинова "едва ли президентът знае какво прави всеки областен управител в страната". Ще решим въпроса със сградата по съдебен ред, поясни лидерът на БСП.

Тя коментира досиетата "Пандора" така: "Няма да повлияе значително на предизборната кампания, трябва да се направи разследване, да се вземат по-сериозни мерки, проблемът е хроничен. Истинското решение е закриването на офшорните зони".

"Ако парламентът се формира втората половина на ноември ще имаме късо време за бюджета, настояваме да се започнат разговори за бюджета за 2022 година. Необходимо е намаляване на ДДС на енергоносителите, трябва да се намалят данъците.

Раздават се постове, даже главен прокурор назначават новите колеги - двамата служебни министри, това не е работещо, каза Нинова.

Кой има право да разделя българския народ на почтени и непочтени и по какви качества? Още по-малко да се казва "Седях си в парламента и видях във всяка група по двама-трима почтени". Обидно е към българския народ и към хората в парламента и е укорима като опти да се всее разделение."

От думите й стана ясно, че БСП не иска предизборно споразумение с формацията на Кирил Петков и Асен Василев. "След изборите, като видим резултатите, сме готови за разговори с всеки. Но странен е фактът, че те сключват предизборно споразумение, без да са показали програма. За какво го сключват това предизборно споразумение? Само разрабхме, че дадоха постовете - на "Изправи се" социалното, на ДБ правосъдието, Лозан Панов - главен прокурор. Ние не видяхме за какво се споразумяват тези хора". 

Тя отбеляза, че водачите на листи на предстоящите избори са обсъдени с местните структури. По думите на Корнелия Нинова предстои разширяване с още 3 партии на голямата лява коалиция.