Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Собственикът на скъпото ауди, което беше изпуснато от общински паяк в центъра на Пловдив вчера, засега ще получи само едно извинение.

Инцидентът, за който писахме, се случи на ул. "Янко Сакъзов" и "Елиазер Калев". Близо два часа продължила епичната битка на два паяка, за да натоварят немското возило на каросерията. През това време районът не е бил отцепен, а по тротоара са минавали майки с деца, разказа пред Нова тв адвокат Стефан Паров, станал неволен свидетел. Според експерти чисто новото ауди А8 струвала 100 000 евро.

"Автомобилът беше паркиран, дойде паякът, служителите на "Паркиране и репатриране" се опитаха принудително да го вдигнат. Но го изтърваха на самата платформа, като лявата част висеше на каросерията, а останалата беше във въздуха и застрашаваше останалите участници в движението", описа свидетелят. Според него докато изспуснатото ауди висяло, на помощ дошъл друг паяк и с дърпане успял да положи скъпият автомобил на каросерията. "С просто око се виждаха нанесените щети по автомобила. Бяха засегнати ауспух и други агрегати, а в предната лява част имаше поражения", казва Паров.

От пресцентъра на община Пловдив поднасят дълбоките си и искрени извинения на собствениците на автомобила. Те щели да бъдат поканени на среща, където лично да им бъдат поднесени извинения. Същото щели да сторят и от "Паркиране и репатриране". От общината се оправдават, че паяците били стари и амортизирани. Затова щели да искат местният парламент да гласува средства за закупуване на нови паяци. Според Ненко Калакунов дейността на паяците е застрахована.
Адвокат Емилия Недева, която има богата практика в подобни случаи, съветва собствениците да съдят категорично общинското предприятие за нанесените щети.