Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ
НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

До края на седмицата сдружението "Ние идваме" ще реши кого да подкрепи на президентските избори. Изпратили сме имейли на всички наши симпатизанти и ще вземем решението въз основа на отговорите, които получим. Възможно е да подкрепим един или двама кандидати - Румен Радев би Лозан Панов, ако нашите симпатизанти поискат това и в това няма нищо лошо. Това заяви пред БНТ Николай Хаджигенов, председател на сдружението "Ние идваме".

"Лозан Панов е единственият конкурент на Румен Радев. Проф. Анастас Герджиков ще измие срама от очите на ГЕРБ", заяви Хаджигенов.

Според него кандидатпрезидентската битка е състезание и трябва да победи по-добрия. Хаджигенов обясни, че симпатизира частично на Румен Радев по някои теми, а по други - на Лозан Панов. Той лично за себе си щял да вземе решение кого да подкрепи на вота в последния момент, след като види дебат между Радев и Панов.

Хаджигенов обясни, че няма нищо лошо в това, че от "Изправи се БГ!" са взели решение да подкрепят Радев. "Ние сме коалиция и всеки има право да взема решения за себе си", уточни Хаджигенов.

На въпрос защо не са излъчили кандидат за президент, той заяви: "Не излъчихме кандидат, защото не виждаме смисъл. Има достатъчно добри кандидати. Ние сме малки, яростни и успешни. Може да подкрепим един или двама кандидати. Има и такава опция. Всеки от тях двамата има своите предимства и качества".

Въпреки социологическите проучвания, които прогнозират победа за ГЕРБ на парламентарните избори на 14 ноември, Хаджигенов бе категоричен, че те няма да могат да сформират правителство. На въпрос дали това означава отново предсрочни парламентарни избори, той отговори: "Ако се наложи - да. Какво лошо им е на изборите? Демокрацията има цена и ако трябва ще я платим".

Хаджигенов бе категоричен, че сдружението "Ние идваме" няма да се превръща в партия.