Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Два автомобила са били откраднати в Пиринско, а единият е намерен опожарен.

Първият сигнал е постъпил около 04.30 часа в РУ Разлог за горящ автомобил в местността „Голак“ край града. Полицейски служители са посетили местопроизшествието и са установили, че е изгорял лек автомобил „Хонда“, собственост на 65 – годишен мъж от Благоевград. Установено е, че същата вечер колата е била открадната от с. Стара Кресна, общ. Кресна, паркирана там незаключена от собственика. За случая е уведомена прокуратурата, води се досъдебно производство за престъпление по чл. 346, ал 2 от НК.
В РУ - Сандански пък е получен сигнал от 37 – годишен мъж от с. Баня, че предната нощ от местност край с. Ощава, общ. Кресна, е бил противозаконно отнет ползван от него автомобил „Митсучиши Паджеро“. По – късно автномобилът е бил открит изоставен край пътя в края на село Стара Кресна, общ. Кресна.

Товарен автомобил "Форд транзит" пък е бил опожарен  в жк. "Спартак" в Сандански.  Около 01.47 часа в РУ е получен сигнал от 34 – годишен мъж от с. Марикостиново, общ. Петрич, който съобщил за горящ товарен автомобил „Форд Транзит“. Автомобилът е бил паркиран в ж.к. „Спартак“ в Сандански и са обгорели двигателният отсек и част от фургона на буса. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Сандански, които са извършили оглед. Изяснява се дали пожарът умишлен.