Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Уили Гарсън
Уили Гарсън

Уили Гарсън си отиде на 57 години, сбъднал мечтата си да осинови дете

Сара Джесика Паркър се забави в реакцията си за неговата загуба

Той не видя героя си в продължението на сериала

Уили Гарсън никога не получава главна роля, но често именно той помага на големите звезди да изпъкнат. Холивуд го наричаше "добряка" заради чаровната усмивка и добродушното му отношение към всички колеги.

За близо 35-годишната си кариера в актьорската професия

той не се скара с никого, а изгради приятелства

с едни от най-големите световни знаменитости. Затова и новината за смъртта на 57-годишния актьор натъжи и разплака мнозина. Те не скриха сълзите си от медиите и го почетоха със скъпи спомени и непоказвани фотоси.

Роден като Уилям Гарсън Пасамант в Ню Джърси през 1964 г., Гарсън учи театър и получава магистърска степен по изящни изкуства от Училището по драматургия в Йейл.

Звездата на Уили Гарсън изгрява с ролята му на Станфорд Блач в хитовия сериал "Сексът и градът". Там той попада случайно. Приятел го води на кастинг, но Гарсън не е сигурен, че може да се справи с ролята на гей. Продуцентите го харесват и го превръщат в най-добрия приятел на иконичната Кари Брадшоу, изиграна от Сара Джесика Паркър. Ролята на гея Станфорд наистина пасва на Уили. Той така се вживява в нея, че всички около него започват да го смятат за хомосексуалист. В интервюта често опровергава това и категорично заявява, че

си пада само по противоположния пол

До последно самият Уили не успява да открие своята половинка, с която да изгради сериозна връзка.

През следващата година Гарсън трябваше да се завърне като Станфорд в предстоящото продължение на "Сексът и градът", но той няма да види превъплъщението си на малкия екран.

"Той създаде един от най-обичаните герои от пантеона на HBO и беше член на нашето семейство в продължение на близо 25 години.

Изпитваме

дълбока тъга,

научавайки за смъртта му, и изказваме искрените си съболезнования на семейството и на близките му", казват от НВО в свое изявляние.

Смъртта на Уили Гарсън не е неочаквана за близките му. От няколко години лекувал рак на панкреаса, но в последните седмици състоянието му се влошило. За диагнозата той e знаел и по време на снимките на завръщането на “Сексът и градът”, но е бил категоричен, че иска да се включи в сериала.

"Той беше там и ни даваше всичко, което имаше, дори и когато беше болен", споделя изпълнителният продуцент Майкъл Патрик Кинг.

Пръв за смъртта на актьора съобщи синът му Нейтън.

"Обичам те толкова много, татко. Почивай в мир. Щастлив съм, че сподели толкова много приключения с мен и постигна толкова много. Винаги бе най-силният, най-умният и най-забавният човек, когото съм познавал. Благодаря ти, че сподели любовта си с мен. Никога няма да я забравя или да я загубя", написа в социалните мрежи Нейтън.

Момчето има специална

връзка с баща си

Двамата се срещат през 2009 г., а само година по-късно Уили успява да го осинови. Това е и голямата мечта на актьора. Той иска да има собствено дете дори и без да е открил жената на живота си. Нейтън е осиновен от Уили на 9 години. Пред американско издание актьорът споделя, че щастието от това да бъде баща е било единственото, от което е имал нужда.

"В началото, когато станах баща на Нейтън, всичко беше ново за мен. Но

и двамата

искахме това осиновяване и

решихме нещата заедно, защото сме партньори в това", казва той за сина си приживе.

Самият Гарсън свободно говори за това през годините, защото не иска на него да се гледа като на нещо срамно. Уили разказва, че самата процедура е ужасяваща, защото децата без семейства са поставени в ситуацията да бъдат избирани като домашни любимци.

Въпреки трудностите Уили успява да се пребори да има собствен син и двамата изграждат изключително силна връзка.

През годините Гарсън успява да влезе в сърцата на мнозина, но актьорите от "Сексът и градът" си остават най-близките му приятели.

Синтия Никсън (Миранда в сериала) написа в публикация в Instagram, че е "дълбоко, дълбоко съкрушена от новината". "Всички го обичахме и обичахме да работим с него. Той беше

безкрайно забавен на екрана и в реалния живот

Той беше източник на светлина, приятелство и знания за шоубизнеса."

Подобна позиция изразява и създателят на "Сексът и градът" Кандис Бушнел: "Станфорд Блач е толкова обичан от мен герой и Уили го оживи толкова красиво. Какъв дар беше той за всички нас!". Кристин Дейвис (Шарлот в сериала) пък разказа смешна случка от първата им среща и добави: "Той беше по-умен и по-забавен, отколкото можете да си представите. Ние сме в абсолютна празнота без него".

Целият свят беше насочил поглед към Сара Джесика

Паркър, която

се забави със

своето изявление

Вероятно защото освен колега той беше и един от най-близките хора на звездата. Сара и Уили са приятели и в реалния живот вече повече от 30 години. Дори има слухове, че са се запознали на "сляпа" среща, след която са останали приятели.

"Мъката е "непоносима" - написа с малко закъснение Сара Джесика в профила си в инстаграм до галерия с общи техни снимки. В поста си Паркър отбелязва:

"Понякога тишината е свидетелство - за тежестта, за мъката, за дълбочината на загубата на едно

приятелство, в което имаше тайни, приключения,

концерти, автомобилни пътешествия, вечери, телефонни разговори късно през нощта, всеотдайност към родителските задължения и всички радости и задачи, които ги съпътстват, триумфите, разочарованията, страха, гнева и годините, прекарани на снимачната площадка да се смеем до късно през нощта като Станфорд и Кари. Уили, ще ми липсва всичко в теб. Ще си спомням последните ни моменти заедно, ще препрочитам всяко съобщение от последните ти дни и ще помня последните ни разговори. Отсъствието ти е кратер, който ще запълня с благословията на тези спомени и на онези, които тепърва ще изплуват в съзнанието ми. Лек път, Уили".

Гарсън започва актьорската си кариера с роля във филм от 1986 г., озаглавен "Умишленият непознат". През същата година той участва в няколко телевизионни сериала като гост-звезда, сред които "Наздраве" и "Семейни връзки". През 90-те години получава малки роли в "Досиетата Х" и "Приятели". Снима се и във филми на "Дисни". Последната му популярна роля е на Мози в "Бяла река".

Гарсън със Сара Джесика Паркър
Гарсън със Сара Джесика Паркър