Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

С труд и постоянство можем да постигнем впечатляващи фитнес резултати и то в дългосрочен план. Рано или късно, усърдните тренировки ще дадат добри резултати, а ние ще сме горди от постигнатото, ще имаме и високо самочувствие. Хранителните добавки също биха допринесли за търсения спортен ефект, изразяващ се в релефно тяло, оптимално тегло и отсъствие на излишни мазнини. 

Помагат ли добавките за добрите фитнес резултати

Трениращите ги пият, много често при това, защото така те осигуряват на организма си ценни вещества, важни за изграждането на мускулна маса, както и за по-бързото възстановяване на тялото от тренировка. Има различни продукти за мъже и за жени, които дават допълнителна сила, помагат за оформянето на релефа, а освен това съдържат важни витамини и минерали, които са полезни като цяло. 

Най-често треньорите съветват всеки, който иска да “напомпа” мускули, да прецени първо кой препарат би бил най-подходящ в неговия случай, а едва след това да започва да го пие. Важно правило при приема на фитнес добавки е да се проучи тяхното основно действие, дозировката да се съобрази с теглото, както и с нивото на напредналост на трениращото лице. Времето, в което се пият спортните суплементи, е също от значение за крайния резултат. 

Какви решения има 

Ако искаме да имаме красиво тяло и да сме здрави, е необходимо да се информираме за възможностите, с които разполагаме, а именно да научим какви са видовете фитнес добавки. Най-често срещани са:

  • Протеини. Имат редица функции – да осъществяват транспортирането на хранителни вещества, да засилват съпротивлителните сили на тялото, да подава белтъчини в коректния момент и др. Под формата на фитнес добавки те са отличен суплемент, който помага много за постигането на топ форма. Има растителни, суроватъчни, телешки протеин и казеин;

  • Азотен бустер. Осигурява необходимата енергия, за да е тренировката успешна. Този продукт е богат на аминокиселини, което води до повишаване на тонуса и предпазване на мускулатурата;

  • Креатин. Води до увеличаване на мускулната маса, но е полезен и за здравето, защото предпазва от редица заболявания – депресия, диабет, сърдечна недостатъчност и др. Приема се предимно от трениращи под формата на фитнес добавка, защото подобрява издръжливостта по време на интензивни тренировки и др.