Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Приятели,
чета из информационния поток, че почти всяка партия или коалиция има достойни и добри кандидати, които може да се изправят срещу настоящия президент.
Да се изправиш е лесно. Луна го прави. не е достатъчно само да се изправи, а и да може да го победи.
Как може да се случи това?
Много трудно.
Трудно е, защото сивият кардинал в предизборния щаб на Радев е човек, мразещ, ненавиждащ и работещ с целия ресурс на силово министерство срещу всеки негов опонент. Предупреждава чрез силовото министерство, заплашва чрез него, гони от негово име, прибира по арестите.
Трудно е, и защото целият хлабав държавен бюджет, сега е на подчинение на предизборната кампания на настоящия.
Трудно е и защото мерките около здравната криза, които трябва да се вземат ще са според щението на същия.
Трудно е, защото народа е в паника от цените на електроенергията, газа, горивата, хранителните продукти.
Трудно е, защото десни политици дават леви заявки. Да си член на ЕНП и гръмогласно да твърдиш, че си десен и в същото време да подкрепяш ляв кандидат е нелепо, политически грешно и най-вече предателство към бъдещето на дясното в България.
Трудно е, но не е невъзможно.
Как може да се случи?
Чрез обединяване на целият спектър център дясно, около кандидат, който ще бъде първо обединител до колкото е възможно, а не с вдигнат по Чегеварски юмрук, да е добре познат в политическите среди на Европа, а не да бъде държан встрани от всяко политическо решение на Запада. За следващия мандат Президента да бъде канен от взимащите решения, не само от куртоазия да се снима пред някоя сграда и да се моли, някой да го пита нещо от чуждестранните журналисти. Да е Президент със собствено мнение, а не съпругата му да кадрува в институцията и да прогонва можещите и знаещите, само защото тя споделя постелята му.
Да е човек на думата, а не да обещава пред новите партньори - Три морета - небивалици и да не изпълни нито едно от обещанията му.
Да намери не само интелектуалци, връз чиито успели рамене да стъпи с военните си ботуши, а и хора от народа, които плащат заплатата и прищевките на съпругата му.
Може! И се надявам, който и да бъде избран да е различен от настоящия.