Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валтер Краусер поиска от Софийски окръжен съд да остане в България. 68-годишният пенсионер бе издирван с европейска заповед за арест, след като задигна 136 хил. евро. от банка в Австрия.

Чужденецът ще изчака в Софийския затвор следващото заседание срещу него. Тогава тричленен състав ще реши, дали Валтер да бъде екстрадиран в Австрия.

За подобно престъпление съдът във Винер Нойщат може да му даде до 15 години затвор. Обвинението, което са му повдигнали е класифицирано като тежко.

Както "24 часа" първи съобщи, Валтер Краусер бе издирван с европейска заповед за арест, след като обра банка в Крумбах. Дни по-късно бе заловен на ГКПП Калотина с багажник пълен със 136 хил. евро.

Рано сутринта на 15 септември, пенсионерът заплашил служител на банката с пистолет и го принудил да влезе в клона през задния вход. След това насочил оръжието към друг служител и им заповядал да отворят сейфа. Поискал парите в брой. Взел плячката от 136 хил. евро и избягал в неизвестна посока. Камерите запечатали сребристата кола с германски номер и мъж с каска на главата. По регистрационния номер полицаите стигат до 68-годишния престъпник. От полицията в Долна Австрия съобщават, че мъжът е избягал с мерцедес от модела C180. Точно в този автомобил 68-годишният Валтер е заловен на ГКПП.