Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков
Бойко Рашков

Около 4-5 милиона ще трябват за ремонт на оградата на границата, изчисли МВР шефът

Вътрешният министър в служебния кабинет Бойко Рашков обяви, че акцията на ДАНС в КЕВР вчера е заради съмнения за спекула с цените. Пред медиите Рашков коментира, че все още няма обобщена информация за вчерашните действия, но всички съмнения трябва да бъдат проверени, съобщи БТА.

"Не можем да стоим безучастно и да гадаем какво се случва с цените, макар това да е тенденция на световния пазар", каза министър Рашков.
Важно, според Рашков, е да се установи и дали няма заложени "бомби" от предишното правителство.
Около четири-пет милиона лева ще трябват, за да бъде ремонтирана оградата по границата в Турция, изчисли Рашков. А причината тя да е в лошо състояние е, че години не била поддържана.
Именно мигрантският натиск обсъди Рашков със сръбския си колега Александър Вулин. Защото това, което се отразява при нас, се отразява и в Сърбия, каза вътрешният министър.
Двамата са търсили вариант и за намаляване на трафика на граничния пункт Калотина-Градина през лятото. Договорили са се за възобновяване на проекта за нов КПП до село Салаш в България. За разлика от страната ни, Сърбия вече е доста напреднала, посочи Рашков.
Колегата му Александър Вулин също коментира мигрантския поток, като беше категоричен, че Сърбия няма да бъде паркинг за мигранти. В общ интерес на двете държави е потокът пътуващи да е по-бърз и по-безопасен.