Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Историците смятаха, че бащата на диктатора е бил глуповат и агресивен пияница

31 неизвестни писма обаче разкриват неочаквано зловещ персонаж

Алоис Шикългрубер седи в дъното на бара и отпива бавно от малцовото уиски. Точно там светлината в кръчмата е леко приглушена, а мястото винаги се пази за него. Всеки ден, в точен час той пристига уморен след дълга смяна в митницата. Трябват му само няколко минути, за да се включи в дискусиите, които разпалено водят неговите другари по чашка.

Следват разговори за политика, за църквата, за повишението в работата и бъдещето. Събеседниците на Алоис нямат и идея, че разговарят с човек, който ще създаде демоничен лидер, предизвикал най-тежките години на смърт и страдание за човечеството. Дори изследователите и историците години по-късно ще смятат, че бащата на Хитлер е просто брутален насилник и пияници. 31 неизвестни до момента негови писма обаче разкриват неочаквано притеснителни страни от характера му...

„Доскоро всички вярваха, че Алоис е прост селянин, който седи в местната кръчма, след което се прибира, за да се грижи за пчелните си кошери. Но се оказа, че е много по-сложен и зловещ персонаж, амбициран да успее във времена, в които хората оцеляват ден за ден“, разказва австрийският професор в Университета в Линц – Роман Зандгрубер.

Какво пише в писмата четете в списание "Космос!