Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Предстои ни вторичен пик в четвъртата вълна от COVID-19

Предстои ни вторичен пик в четвъртата вълна от COVID-19. Досега коронавирусът не е показвал такова поведение у нас, но и преди съм казвал, че той е доста непредвидим.

Вторични пикове имаше и в редица европейски държави през последните месеци. Притеснителната ми прогноза е продиктувана от рекордния брой положителни случаи от началото на четвъртата вълна - 2360 заразени за денонощие. Починалите са близо 140 души.

В същото време опасно нараства и броят на хоспитализираните - 4879 души. 129 човека повече са настанени в болница в сравнение с вчера.

Заболяемостта за страната е 316 на 100 хиляди души. 486-те заразни в столицата будят много сериозна тревога. На този фон, поставените ваксини срещу COVID-19 за вчера са едва 7 555 дози. Днес Галъп публикува социологическо изследване.

45% от обществото е твърдо решено да не се ваксинира. 24% обаче имат поне една поставена доза срещу COVID-19.

21% са решени да се ваксинрат.

9 на сто пък отказват да отговорят дали ще се ваксинират или пък се затрудняват с отговора. Тоест, 54% са с поставена ваксина, имат намерение да се ваксинират или биха могли да бъдат убедени да го направят. Битката не е загубена. За съжаление обаче властите са абдикирали от ваксинационната кампания, вдигайки рамене с посланието “ние сме направили всичко, хората не искат”. Напротив, хората не са се отказали. Социологията го доказва!

Ваксинирайте се!

Пазете се!

От фейсбук