Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Славия нанесе първата загуба на Лудогорец от началото на сезона. “Белите” продължиха да впечатляват, след като се наложиха над шампионите с 1:0, при това след като играха почти цяло полувреме с човек по-малко. Вероятно при гол аванс за най-стария столичен клуб и особено след червения картон за футболист на домакините е имало и почитатели на прогнозите, които са решили, че това е точният момент да заложат на “обръщалка” в лайв менюто на https://betindex.net/bwin/. Но младите момчета на Златомир Загорчич показаха, че дългогодишният хегемон в българския футбол не е непобедим. 

Въпросът е дали е възможно дори и при такива грешни стъпки на шампионите някой да смени “адреса” на титлата. Трофеят е с постоянно местожителство в Разград в последните 10 години, а инцидентни загуби като тази на “Овча Купел” не променят този факт. В интерес на истината, в това първенство Лудогорец допусна първото си поражение дори сравнително късно. “Орлите” спечелиха първите си 5 срещи от Efbet лига, преди да отстъпят на Славия. За сравнение в 6 от 10-те кампании, в които защитаваше титлата си, тимът от Разград губеше по-рано - по-точно до третия кръг включително. Нито веднъж такива грешки на старта не оказаха негативно влияние на амбициите на Лудогорец.

Шампионът отново е зает с европейски ангажименти

А поражението срещу “белите” може да се отдаде и на липсата на Валдас Дамбраускас на скамейката. Наставникът пропусна срещата, тъй като беше карантиниран. Той не води отбора и в първия мач от групите на Лига Европа срещу Мидтиланд. А международното участие на “орлите” е ключ към въпроса дали шампионите ще допуснат скоро и други грешки във вътрешното първенство. Разградчани се паднаха в трудна и коварна група, където е необходимо да вложат сериозна концентрация и усилия, за да продължат напред. Равенството на старта в Дания е приемлив старт по пътя към елиминациите, но със сигурност Лудогорец ще трябва да направи доста повече, за да остане в турнирите на УЕФА и след Нова година. А това означава, че поне през есента “орлите” може да се окажат уязвими по-често от обичайното.

Да, но ако европейските ангажименти разсейват Лудогорец, това би трябвало да се отнася и за основния им конкурент за титлата. ЦСКА също има отговорна задача в новия турнир УЕФА Лига на конференциите, а за момента трудно може да се предвиди кой ще загуби повече точки заради умора и евентуални контузи, причинени от сгъстения график. А друг освен “червените” като че ли не е способен да се бори с хегемона за трона.

Всъщност, след въпросни мач на “Овча Купел” ситуацията в класирането не изглеждаше точно така. Славия и Ботев Пловдив стартираха отлично сезона и разделяха върха в таблицата с равен актив от по 17 точки след 8 кръга. Да, но към този момент Лудогорец беше с 2 мача по-малко, а ЦСКА - с 3. Основните конкуренти за титлата бяха загубили точки само в един двубой, и то все срещу “белите”. Тимът на Загорчич спечели много симпатии сред неутралните запалянковци, мнозина от които биха стискали палци, ако добрата стара Славия се включиха в битката за титлата. Но нова едва ли ще се случи.