Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разследваме престъления за милиарди на АМ "Хемус" Рашков, след като връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова договора за назначаването й като инструктор в Академията на МВР. Снимка ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Разследваме престъпления за милиарди, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков, след като връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова договора за назначаването й като инструктор в Академията на МВР.

Като пример за престъпленията, които се разследват, вицепремиерът посочи строежа на автомагирстрала "Хемус". Той обясни, че основата й била направена от кал, липсвали документи, а земята не била отчуждена. След това попита журналистите дали несъбираните такси от т. нар. златен гьол не са отивали за купуване на гласове и по този начин да са се печелили избори.

"Ако съберем цялата сума на случаите, които разследваме, числото може да е по-голямо от щетите от КТБ", посочи Рашков.

Вътрешният министър нападна Спецпрокуратурата заради акцията от миналата седмица, при която бе задържана група, занимаваща се с каналджийство. Рашков обясни, че прокуратурата не била съгласна МВР да дава брифинг, затова нямало неин представител по време на пресконференцията в събота. "Те разбраха за операцията в събота", каза Рашков и добави, че не можели да си приписват заслугите на МВР.

"Ако трябва ще назначим охрана на шефа на НАП Румен Спецов", отговори вицепремиерът, запитан дали знае за заплахите към Спецов. Шефът на НАП му споделил за тях по време на лична среща днес.