Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ
НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

След тъжната новина за българската демокрация има и смешни неща, които ни накараха да се усмихнем. След като чухме доклада, забелязахме, че има ваш колега от телевизия със сръбски привкус в името. МВР не могло да установи коя е, не установили и лицето Арман.

Това разказа депутатът от ИБГНИ Арман Бабикян пред журналисти в парламента. Поводът е доклада на комисията за полицейското насилие от миналата година. То бе последна точка от дневния ред на парламента и се проведе на закрити врата заради секретна информация в него. Депутатите приеха доклада на комисията без частта, в която се препоръчва смяна на шефа на Национална служба охрана.

"Комисията разкри доклад - най-ужасяващото покушение срещу правата на българските граждани и демокрацията изобщо, мащабите са ужасяващи, 130 имена в докладите, и други идентификатори... Не можем да споделим с вас, тъй като всичко е секретно, иначе бяха изнесени данни за доклада на народните представители, експертизи, запис от протеста на 13 август", каза той. Хаджигенов добави, че сред послушваните са журналисти, 4 граждански сдружения, купчина хора, занимаващи се с политика, не малка част в залата, подслушвани, 10 прокурори от СГС, генерал от резерва и БА, журналист от френска медия", разказа и колегата му депутат от ИБГНИ Николай Хаджигенов, който бе и шеф на временната комисия.