Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

46-ото НС започна по грешен начин. Първоначално беше сбъркано, защото сложихме разделителни линии - партии на статуквото и други. Това, че си бил в парламента, не значи, че си част от модела на ГЕРБ и статуквото. Видели сме всичко - опити да ни купуват и какво ли не. Два пъти вече сте в парламента и сте статукво.

Това каза като заключителни думи от името на парламентарната група председателката на БСП Корнелия Нинова.

"Всяка партия ще го оценява от своя гледна точка. Това беше в по-голямата си част избор за промяна. Големият грях на 46-ото НС е, че не се намери воля за промяна. Дано сме добри ученици и сме научили урока на това НС. Не става въпрос само за партиите, става въпрос за България. Не става въпрос за дребнавото противопоставяне и заяждане. Рискуваме и следващия път да се провалим. Има базови принципи на държавността", каза още Нинова и добави, че илюзията за плаващи мнозинства е изиграла лоша роля на партиите.

Тя обвини ИТН в незрялост. "Става въпрос за базови принципи. Спечелилата партия се обявява за опозиция, на кого? Сбъркан подход!

Интересите на аза взеха връх над разума. Това означава политическа незрялост, може би зависимост. Стигна се до обиди за флората и фауната", добави Нинова.

Тя обясни, че промяната в държавата тръгва от парламента с промени в законодателството.

"Промяната е тук. Тук не я ли започнем тя няма да се състои. Докато в закона има текст, че това е законно, ще продължим да се чудим защо общинска болница е продадена за 200 хил. лв., А в София е открита 54-ата частна болница. Защото това е записало тук в закона", каза още тя.

"Направихме актуализацията на бюджета. Всеки сега се мери колко пари предложил на пенсионери, земеделци и други. Тази актуализация върна законноста и правовата държава там, където е мястото на парламентарната република. Че не се раздаваха пари по улици и чрез постановления на МС. Грешката ни е, че не вникнахме в същността на проблема. В Гърция решава, че ако сметките ти за ток е по-скъпа със 100 единици, заради инфлацията ти покрива 80%", заяви председателката на БСП.

Нинова пожела и успех на учениците за първия учебен ден.